Timişoara: „Poliţiştii-dictare”, filmaţi cu camera ascunsă, sunt anchetaţi de şeful Poliţiei Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei patru poliţişti filmaţi în timp ce acuzau fără temei un tânăr de încălcarea legii vor fi anchetaţi de şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

URMĂRIŢI ÎNREGISTRAREA VIDEO REALIZATĂ CU POLIŢIŞTII-DICTARE:

VIDEO Poliţişti de la Rutieră filmaţi pe ascuns: unul dictează rar, altul scrie încet

CITEŞTE ŞI:

Timişoara: Zeci de şmecheri frustraţi fac legea în trafic cu pumnul

EXCLUSIV Poliţia o trimite pe băbuţa luată cu asalt de mascaţi să dea în judecată procurorii

Timişoara: Zeci de anchete penale sunt blocate pentru că poliţiştii nu au bani de expertize

Într-un film primit la redacţie, un timişorean ne arată cum muncesc oamenii legii: unul dictează, altul scrie, iar acuzaţiile de încălcare a legii se fac fără a se respecta prezumţia de nevinovăţie. Mai precis, doi angajaţi ai Poliţiei Rutiere îl acuză pe un tânăr şi prietenul acestuia că mint fără ruşine în cazul unei maşini cu numere false. Oamenii legii spun din start că cei doi vor înfunda puşcăria.
 
Un alt caz care va fi anchetat de Săndel Palade, şeful IPJ Timiş, îi priveşte pe alţi doi angajaţi ai Poliţiei Rutiere. Aceştia au fost surprinşi săptămâna trecută de reporterii Adevarul de Seară când ce trăgeau pe dreapta şoferii ca să îi amendeze, în timp ce chiar poliţiştii şi-au parcat maşina ilegal pe Calea Şagului din Timişoara.

Şefii direcţi ai celor patru poliţişti aruncă vina unii pe alţii, dar mai marele IPJ Timiş spune că se va ocupa personal de anchetă.

„Nu cunosc despre ce este vorba, astăzi am luat la cunoştintă de la dumneavoastră despre aceste cazuri. La nivelul IPJ Timiş se va demara o anchetă care să stabilească împrejurările în care s-au comis incidentele la care faceti referire, anchetă care va avea menirea  de a stabili dacă poliţiştii la care faceţi referire au încălcat în vreun fel prevederile legale, iar în cazul în care se va stabili că se fac vinovaţi de încălcarea unor prevederi legale, faţă de aceştia se vor dispune măsuri în coinsecinţă. Oricine din acest judeţ trebuie să înţeleagă că nu este mai presus de lege, mai ales de poliţie - care trebuie să aplice în mod corect legea - nu să o încalce. Poliţiştii trebuie să constituie model în ceea ce priveste respectarea prevederilor legale”, spune Săndel Palade, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

MAI CITIŢI ŞI: 

Radarul Poliţiei Rutiere sfidează Codul Rutier pe Calea Şagului VIDEO

VIDEO Sârbii filmaţi gonind cu 240 de km/h prin oraş scapă de Poliţia Rutieră la fel ca mulţi alţi şmecheri (UPDATE)


Citeşte ultimele mărturii ale şmecherului cu Ferrari care a circulat timp de cinci ani prin Timişoara fără permis:

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite