Poliţia i-a făcut dosar penal din greşeală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanul Claudiu Scutaru (foto, 23 de ani) a avut dosar penal timp de opt luni, în perioada ianuarie-august 2008, deşi nu a comis nicio infracţiune. Mai mult, nici nu s-a întâlnit vreodată cu poliţiştii care i-au făcut dosarul penal. Aceştia l-au acuzat pe Scutaru că s-ar fi urcat băut la volan şi că nici nu avea permis de conducere. Asta după ce Scutaru ar fi fost cât pe ce să dea cu un Volkswagen peste o maşină cu un ech

Studentul a încercat să le explice poliţiştilor timp de opt luni că este nevinovat. „Cel care mi-a folosit datele personale este Andrei Zaharia, un cunoscut de-al meu, care a fost prietenul surorii mele", a repetat Scutaru în declaraţiile pe care le-a dat la Poliţie şi la Parchet, declaraţii care există în dosarul penal al persoanei vinovate.

Poliţiştii şi-au dat seama ulterior că Andrei Zaharia, un tânăr de 21 de ani, este şoferul care şi-a dat alte date de identitate, iar ei n-au făcut verificări suplimentare şi l-au crezut pe cuvânt. „Expertiza grafologică a confirmat că Zaharia a scris o declaraţie falsă şi şi-a asumat identitatea lui Scutaru. În cele din urmă, Zaharia a fost trimis în judecată şi pentru fals privind identitatea", a spus Andrei Emil, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş. 

Deşi aveau toate probele, anchetatorii au amânat trimiterea în judecată a lui Zaharia timp de doi ani. Între timp, la 16 iunie 2010, Zaharia s-a urcat din nou la volan fără permis şi a ucis un timişorean de 54 de ani, care a traversat neregulamentar. A fost arestat preventiv şi a stat după gratii în perioada iunie-octombrie 2010. Înainte de aceste accidente, Andrei Zaharia a mai fost prins de trei ori de poliţie în timp ce conducea fără permis. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite