Poliţia alimentelor a declanşat operaţiunea „mielul, ouăle şi vinul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mieii care se vând în pieţe sunt verificati "la sânge"
Mieii care se vând în pieţe sunt verificati "la sânge"

Controalele se intensifică în această perioadă. Echipe mixte formate din medicii veterinari, poliţişti şi jandarmi iau la puricat punctele de sacrificare a mieilor şi pieţele. Vizaţi de controale sunt comercianţii de miei, ouă şi vin.

Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare, Pompiliu Smultea a anunţat astăzi că verificările la comercianţi şi producători au început încă din această săptămână şi vor continua în Săptămâna Mare. „Avem în teren 28 de echipe care fac control în tot judeţul”, a spus Pompiliu Smultea.

Şeful de la DSV a mai spus că în Timiş sunt 19 puncte de sacrificare a mieilor, două dintre ele fiind în Timişoara, în pieţele Iosefin şi Badea Cârţan. „La controalele pe care le-am făcut până acum nu am descoperit nereguli grave”, a mai spus Smultea. Verificările medicilor veterinari vizează comercianţii de carne de miel, de ouă, dar şi de vin, produse foarte căutate în această perioadă.

În această perioadă carnea de miel se vinde la 10 lei kilogramul, în viu şi 20 de lei kilogramul de carne de miel tăiat. Crescătorii de oi îşi pun speranţele în exportul de miei, sperând că vor reuşi să vândă animelele la cumpărători străini.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite