Poliţia Timiş a declanşat "Operaţiunea baştanul", maşinile de lux cu numere străine sunt controlate UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care circulă prin Timişoara cu maşini de lux, înmatriculate în Germania şi Franţa, sunt ţinta principală unei operaţiuni de amploare a Poliţiei Timiş, realizată cu sprijinul Interpol. Cei mai mulţi şoferi verificaţi până acum sunt rromi bogaţi, care îşi spun „baştani".

Prima razie din "Operaţiunea baştanul" a avut loc duminica trecută. Au fost verificate peste 200 de maşini de lux şi au participat toate cele cinci secţii de poliţie de pe raza oraşului. Baştanii au atras atenţia poliţiei după ce au blocat o stradă cu zeci de bolizi de lux.

Poliţiştii au găsit zeci de arme albe. Mulţi dintre şoferii opriţi nu au putut să prezinte acte de provenienţă pentru maşinile de lux. Cifrele exacte privind amenzile aplicate şi faptele constatate nu au fost făcute publice pentru că operaţiunea este în derulare. Cum operaţiunea s-a soldat cu amenzi numeroase, poliţiştii sunt decişi să repete performanţa zi de zi. Şi au început din această seară.


image

"Atât la acţiunea trecută, cât şi la cele viitoare, vor fi verificaţi şoferii care se află la volanul unor maşini cu numere străine", a explicat Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş. La razii şi filtre participă poliţişti de la toate secţiile de poliţie de pe raza Capitalei Banatului. Raziile nu se întind pe toată durata nopţii întrucât informaţia circulă rapid între cei care comit fărădelegi.

În această noapte, pe străzile din Timişoara au fost oprite până în 100 de maşini, majoritatea autoturismelor de lux având numere de înmatriculare europene. Au existat şi câţiva şoferi uitici, care şi-au uitat actele acasă, dar poliţiştii au avut răbdarea necesară ca aceştia să facă rost de documente Cele mai mari probleme le-au reprezentat armele albe pe care ţiganii le au asupra lor în autoturism. Şoferii motivează că acestea sunt pentru ""siguranţa lor şi a familiei!".

Valoarea amenzilor se ridică la peste 7.000 de lei, o sumă mare ţinând cont de specificul misiunii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite