Timişoara: Politehniştii îşi fac vacanţa la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii de la uman au şanse reduse de a-şi valorifica şi pune în practică teoria acumulată în anii de studiu.

Cei 50.000 de studenţi care învaţă în centrul universitar Timişoara au început să-şi caute locul potrivit în care să îşi facă stagiile de practică de vară. Tinerii care doresc să fure meserie de la cei mai buni specialişti din mediul de afaceri au la dispoziţie companii şi mentori care îi ajută să se integreze printre angajaţii cu experienţă.

Majoritatea locurilor scoase la bătaie de companii se adresează însă studenţilor din facultăţile cu profil tehnic. Programatori Java, graficieni sau dezvoltatori de baze de date sunt principalele poziţii pe care studenţii de la Politehnică sau de la Universitatea de Vest pot intra în marile companii din Timişoara. Şi firmele mici sunt cu ochii pe studenţi şi au grijă ca aceştia să pună în aplicare ce învaţă în facultate.

Practică pe bani

Cei mai norocoşi tineri pot prinde chiar şi stagii de practică plătite. Proiectele de cercetare îi atrag, la rândul lor, pe tinerii studenţi. Profesorii şi asistenţii universitari lucrează pe timpul verii cu echipe de studenţi pe teme care pot fi valorificate în teme de licenţă, astfel că, după stagiul de practică, tinerii au şi lucrarea de licenţă demarată. Pentru a veni în sprijinul studenţilor care doresc de la stagiul de practică mai mult decât o adeverinţă, organizaţiile studenţeşti au iniţiat campanii de promovare a locurilor disponibile în companii. „La «Ceaiul de cinci credite» studenţii s-au întâlnit cu profesori şi reprezentanţi ai companiilor pentru a afla unde se poate face un stagiu serios de practică”, a spus Valentin Oros, de la Liga AC.

Relaţii Internaţionale, doar în teorie


Studenţii de la sociologie sau asistenţă socială îşi pot face practica în organizaţiile nonguvernamentale din Timişoara, care abia aşteaptă noi voluntari. Cei mai dezavantajaţi sunt însă cei de la Ştiinţe Politice sau Relaţii Internaţionale, care cu greu îşi găsesc un loc în care să se poată dezvolta profesional, pe timpul verii.


Stagii de practică în Timişoara
 - Microsoft Students to Business face mai uşoară găsirea unui loc de practică pentru 18 studenţi .
 - „Stagii pe bune” propune 50 de locuri de practică pentru studenţii din facultăţile tehnice în companii din Timişoara.
 - Universităţile oferă o mulţime de locuri de practică în facultate, în laboratoare de cercetare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite