Politehnica încearcă să construiască o echipă de viitor pentru voleiul timişorean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenorul Ciprian Dărnescu şi junioarele pe care le pregăteşte
Antrenorul Ciprian Dărnescu şi junioarele pe care le pregăteşte

Universitatea Politehnica Timişoara, aflată în liga secundă, a devenit o echipă de adolescente, cu o medie de vârstă de aproximativ 17 ani. Antrenorul Ciprian Dărnescu speră ca tinerele sportive să devină o echipă competitivă şi să promoveze în prima divizie în câţiva ani.

Echipa susţinută doar de Universitatea Politehnică a ales calea cea mai indicată pentru a supravieţui în lipsa sponsorilor: creşterea jucătoarelor din pepiniera proprie. „Cea mai tânără jucătoare are 13 ani, iar cea mai în vârstă 22 de ani. Chiar am fost curios şi am făcut media de vârstă pe care a avut-o echipa la partida cu Lugojul: 16 ani şi jumătate”, a spus antrenorul Ciprian Dărnescu.


„Obiectivul pe termen scurt ar fi locul cinci la finalul acestui sezon, momentan suntem pe şapte. Lugojul este de departe cea mai tare echipă din serie, va promova la pas. Noi nu am câştigat decât un meci în prima parte, însă sunt sigur că următoarele două le vom câştiga fără probleme. Însă principalul obiectiv este omogenizarea, fetele să joace cât mai mult împreună şi să formeze o adevărată echipă. Vrem să construim o echipă competitivă pentru liga secundă, iar dacă se poate, chiar să promovăm în Liga Naţională”, a spus tânărul tehnician.


Raze de speranţă

Chiar dacă în acest moment sponsorii lipsesc cu desăvârşire, lucrurile s-ar putea îndrepta la începutul anului viitor. „Echipa este susţinută financiar doar de universitatea Politehnică, deci banii noştri vin de la Ministerul Educaţiei. Mai avem câteva proiecte cu autorităţile locale, însă trebuie să aşteptăm aprobarea bugetului pe anul viitor, lucru care se va întâmpla în ianuarie”, a explicat Cipri Dărnescu, antrenorul care pregăteşte, pe lângă echipa din liga a doua, şi junioare la CSŞ Bega şi care în acelaşi timp joacă volei pentru Politehnica Timişoara, tot în eşalonul secund. „Sponsori nu avem. Am avut multe promisiuni, însă au rămas doar la stadiul acela. Sunt, însă speranţe, pentru că un potenţial sponsor a venit la ultimul meci al sezonului, a dorit să vadă echipa, iar acesta este deja un pas înainte”, a spus antrenorul.


Acesta a mărturisit că s-a înşelat când a spus că în trei ani de zile echipa ar putea trage la promovare. „Iniţial am crezut că în trei ani putem trage la promovare, însă până la urmă cred că trebuie mai mult, mai ales în contextul financiar în care lucrăm”, a spus Ciprian Dărnescu.
Fetele de la Universitatea Politehnica Timişoara au o pauză scurtă pentru sărbătorile de iarnă, pentru că la mijlocul lunii ianuarie reîncep meciurile. Prima partidă de pe tern propriu este programată pe 23 ianuarie.

Interesul cluburilor puternice dăunează proiectului

Planul de construire a unei echipe competitive ar putea fi afectat de interesul echipelor din prima divizie pentru cele mai bune dintre junioarele Timişoarei. „Există riscul ca unele jucătoare să fie văzute şi transferate de echipe mai puternice, însă acesta nu ar fi un lucru chiar atât de grav. În principiu, acesta este scopul nostru, să creştem jucătoare de viitor, iar dacă două-trei dintre ele ajung în prima divizie, înseamnă că ne facem treaba cum trebuie”, a spus antrenorul.


 „Avem două fete de 14 ani şi jumătate de la Deva, avem junioarele noastre de 17 ani. Au lucrat cu diferiţi antrenori până acum, e greu să omogenizăm grupul, este nevoie de timp. În plus, fetele au şcoală sau lucrează, foarte rar se întâmplă să le am pe toate la antrenament. Cele de la Deva, de exemplu, fac doar un antrenament, înainte de meci”, a spus Ciprian Dărnescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite