Timişoara: Prietena sinucigaşului de la Politehnică a povestit drama lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama studentului care s-a sinucis a încetat din viaţă în urmă cu doi ani, într-un tragic accident de maşină. Prietena de suflet a tânărului a vorbit despre starea de spirit a acestuia înainte de tragicul eveniment.

CTIEŞTE ŞI

Tânărul care s-a aruncat în cap de pe Politehnică era elev eminent

Un student s-a aruncat în cap de pe sediul Politehnicii

Cu două zile în urmă, un tânăr de doar 21 de ani s-a sinucis aruncându-se de la etajul şapte al Universităţii Politehnica. Prietena lui de suflet îşi aminteşte că studentul era introvertit dar aproape genial. Lucian Bartoş mergea foarte des la sala de lectură şi avea locul lui unde se aşeza pentru a citi. Băiatul obişnuia să se descalţe ca să se poată concentra şi aşa a cunoscut-o pe Diana Fenici. Studenta la jurnalism îşi aminteşte că a intrat în vorbă cu Lucian pentru că stătea pe locul ei. După primele cuvinte, tânăra şi-a dat seama că are de-a face cu o fire închisă.

„Am empatizat. Era introvertit şi depresiv, dar dacă vorbeai cu el mai mult treceai de aceste bariere. Mereu îmi spunea că tânjeşte după singurătate”, a povestit Diana.

În căutarea singurătăţii

Lucian cânta la pian, asculta Bach, Mozart, şi mergea foarte des la concertele din Domul Catolic. Citea foarte multă
literatură, filozofie sau poezie în germană şi engleză. După prima tentativă de sinucidere, Lucian şi Diana s-au întâlnit într-un parc iar tânărul i-a dezvăluit ce încercase. „Când l-am întrebat de unde are semnele mi-a mărturisit că a încercat să îşi taie venele. A spus că a greşit, că de fapt nu vrea asta”, a mai spus Diana. Tânărul s-a mutat de mai multe ori, în căutarea singurătăţii.

Nu-şi găsea locul

„Simt că într-un fel este şi vina mea, aş fi putut vorbi cu el mai mult. Îmi amintesc că mai demult stăteam cu el la un geam şi priveam în jos. A zis:  Cât de uşor ai putea să cazi.... Te-ai face praf!“, a mărturisit studenta.


Lucian Bartoş cel rămas în amintirile prietenei sale de suflet era aproape genial, nu se temea de examene şi spunea că nu are mare lucru de învăţat de la profesori. Ar fi dorit să îşi găsească locul în lume, visa la o singurătate perfectă, apoi se înspăimânta şi avea nevoie de oameni.


Lucian era introvertit şi depresiv. Mereu îmi spunea că tânjeşte după singurătate
Diana Fenici,  studentă

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite