Poli Timişoara îşi ia jucător de Seria A. Italianul Luigi Lavecchia de la Bologna în cantonamentul de la Debrecen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din echipa care a plecat în cantonamentul de la Debrecen face parte şi italianul Luigi Lavecchia, adus ca jucător liber de la Bologna. Timişorenii se vor pregăti cinci zile în Ungaria.

Duşan Uhrin jr. mizează pe italianul Luigi Lavecchia pentru postul de mijlocaş dreapta. Fotbalistul în vârstă de 29 de ani a jucat ultima dată la FC Bologna şi a sosit la Timişoara din postură de jucător liber. Lavecchia a făcut junioratul la Juventus Torino, iar apoi a evoluat la echipele Ascoli, Messina (cu care a jucat în Seria A) şi Arezzo. Acesta a strâns 34 de jocuri în prima ligă italiană şi a fost selecţionat în naţionala de tineret al ţării sale. Luigi Lavacchia a fost pus pe liber tehnicianul Alberto Malesani, nemulţumit de faptul că jucătorul a avut dese probleme medicale.

“El a avut o accidentare, dar nu era o problemă gravă. Antrenorul l-a trimis la echipa a II-a, iar lui nu i-a convenit şi a vrut să plece de acolo. Este un jucător adus pentru postul de mijlocaş dreapta şi sper să aducă un plus. Aveam referinţe foarte bune despre el. Acum aşteptăm să dovedească şi să aducă un plus la echipă”, a declarat Marian Iancu, patronul echipei bănăţene.

Cinci stranieri noi

Pentru noul sezon, Poli se bazează pe cinci jucători noi. Brazilianul Rafael Rocha, canadianul Rickets, cehul Krejci, letonul Lepmets şi italianul Lavecchia. “După cantonamentul din Spania vom avea o analiză completă făcută alături de Duşan Uhrin. Până atunci nu pleacă nimeni, în afară de Chiacu şi Dukici. Chiacu a avut toate şansele, dar nu a profitat. Acum este rândul lui Ionuţ Matei, care a avut o evoluţie foarte bună la FC Botoşanu, cu 8 goluri marcate în 14 meciuri”, a mai spus Iancu.

În cantonamentul din Ungaria au plecat 28 de jucători, iar printre ei se află şi câteva surprize: Jitaru, Dobriceanu, Boştină şi Magdaş. Cu toţii au jucat sezonul trecut la echipa satelit Poli II.

Fotbalişti aduşi după modelul lui Mircea Lucescu

Tosaint Rickets şi Ricardo Rocha au avut deja ocazia să se obişnuiască cu noua echipă, ei venind la Timişoara încă din perioada turului. “Am luat modelul lui Mircea Lucescu, care spune că aduce brazilieni cu 4-5 luni înainte, pentru adaptare. Brazilianul este un jucător foarte bun şi l-am dorit, Rickest a fost o surpriză plăcută cu Mypa, şi l-am luat, am avut nevoie de al treieal portar, l-am adus pe Lepmetz. În mare echipa e făcută", a mai spus Iancu.

Iată lotul deplasat de Duşan Uhrin jr. la Debrecen:

Portari: Pantilimon, Taborda, Lepmets. Fundaşi: Helder, Luchin, Cisovsky, Scutaru, Burcă, Krejci, Mera, Sepsi, Rocha. Mijlocaşi: Alexa, Poparadu, Pătraş, Matei, Jitaru, Popovici, Zicu, Tameş, Dobriceanu, Magera, Lavecchia. Atacanţi: Goga, Ricketts, Axente, Nikolic, Boştină, Magdaş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite