Poli Timişoara îşi hăituieşte un fost antrenor şi vrea să-l arunce în puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călin Zanc este reclamat penal că nu avea acte de antrenor, deşi a stat o singură dată pe banca alb-violeţilor. Angajatul lui Poli în perioada 2004-2006 a fost reclamat penal de trei ori pentru că a antrenat echipa deşi nu avea carnet de antrenor sau licenţă U.E.F.A.

Călin Zanc, de 38 de ani, este hăituit prin instanţe de repretentanţii clubului „Poli" Timişoara, de aproape cinci ani. Împotriva lui Zanc clubul a depus o plângere penală, el fiind reclamat că a antrenat ilegal echipa. Clubul l-a denunţat pentru infracţiunea de exercitarea fără drept a unei profesii, pedepsită cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

Clubul se face că nu ştie de studiile lui Zanc

Reprezentanţii „Poli" susţin că l-au angajat pe Zanc fără să ştie că nu e antrenor cu acte. „Există în contract stipulat faptul că clubul se obligă să-mi plătească toate taxele pentru obţinerea carnetului de antrenor", a declarat Călin Zanc în faţa procurorilor. El a fost declarat nevinovat de procurori, însă clubul a făcut contestaţie, iar Judecătoria Timişoara i-a dat din nou dreptate lui Zanc. Zilele trecute, Poli a cerut Tribunalului Timiş să-l arunce după gratii pe Zanc, procesul fiind în derulare. Acesta a fost jucător la Poli între 2002 şi 2004, apoi director sportiv timp de două luni, iar între 2004 şi 2007 a semnat contractul de antrenor de 90.000 de dolari, din care a executat doar doi ani şi jumătate.

Conflict de ani de zile

De când a părăsit „Poli" Timişoara, Călin Zanc a fost într-un permanent litigiu cu clubul de fotbal. Pe lângă procesul aflat în derulare în acest moment, fostul jucător a mai câştigat unul în 2008, când a reclamat clubul pentru o datorie de 55.000 de dolari. Aceşti bani ar mai fi rămas de plătit din contractul lui Zanc cu clubul, însă conducerea a refuzat, motivând decizia prin faptul că fostul jucător s-a judecat cu o societate care nu face parte din actualul club de fotbal.

Interesant este faptul că licenţa de antrenor este necesară doar pentru funcţia de antrenor principal la o echipă din prima divizie, iar Călin Zanc a ocupat acest post cu ocazia unui singur meci, partida cu FCM Bacău din 11 august 2004. Fostul jucător era atunci angajat al clubului, îndeplinind funcţia de director sportiv, fiind numit antrenor de nevoie, după demisia lui Dumitru Dumitriu. O etapă mai târziu Gheorghe Mulţescu prelua conducerea băncii tehnice, iar Zanc revenea la postul de director sportiv.

"În contract scria că „Poli" se obligă să-mi plătească taxele pentru obţinerea licenţei", Călin Zanc, fost angajat

Procese fără număr pe rol pentru „Poli"

Litigiul cu Călin Zanc nu este singurul în care echipa alb-violet este implicată. Astfel, Anton Doboş se judecă cu clubul sportiv pentru banii neplătiţi din perioada în care era consilier sportiv la „Poli". Fostul preşedinte are de luat 97.000 de lei, însă existenţa datoriei a fost negată de Marian Iancu în Adevărul de Seară. În plus, Hotelul Boavista a cerut la tribunal falimentul societăţii F.C. Timişoara deoarece conducerea refuză să îşi plătească datoriile pentru cazare, în valoare de 151.000 de lei. Datoria nu a fost negată de finanţatorul clubului, care a declarat că, în cazul în care aceasta există, ea va fi achitată.

CLICK AICI PENTRU A AFLA CUM VREA BORCEA, DE LA DINAMO, SĂ LICHIDEZE ÎN TRIBUNAL ECHIPA TIMIŞOREANĂ

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite