Poli Timişoara - Ştiinţa Bacău 25-28 / Alb-violeţii au pierdut pe mâna lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bănăţenii au pierdut pe teren propriu cu Bacău, echipa de pe locul trei şi candidată la cupele europene. Ştiinţa nu a arătat un joc extraordinar, însă timişorenii au pierdut mai degrabă din cauza greşelilor din atac decât a celor din apărare.

Alb-violeţii au înscris primul gol abia în minutul şase al partidei, când scorul era deja 0-4. Chiar şi aşa, elevii lui Sabin Dacău au ţinut piept cu brio unei candidate la podiumul Ligii Naţionale, iar după 20 de minute de joc au egalat la opt, iar pe finalul primei reprize au preluat conducerea. La jumătatea meciului cele două echipe se aflau la egalitate, 10-10, iar gazdele au intrat la vestiare cu regretul că nu au păstrat controlul partidei.

În mitanul secund, oaspeţii au profitat de fiecare greşeală a timişorenilor şi s-au distanţat pe tabela de marcaj începând cu minutul 40. Grăitor pentru lipsa de inspiraţie a alb-violeţilor este faptul că nu au reuşit să înscrie nici în momentele când au avut doi oameni în plus pe teren, însă au primit gol. Partida s-a încheiat cu scorul de 25-28, iar reconstrucţia plănuită de Politehnica pare să decurgă mai anevoios decât se anticipa iniţial.

Prea mulţi accidentaţi

Mai mult decât greşelile elevilor săi, antrenorul Sabin Dacău este de părere că numărul mare de accidentaţi este principala cauză a înfrângerii. Principala problemă a tehnicianului este lipsa unui conducător de joc în formă. „Ursu nu poate mai mult, din cauza accidentării, nici nu s-a antrenat în ultimele patru zile, iar Macovei a fost foarte neinspirat, spre deosebire de meciul din etapa trecută. Iar atunci când nu ai conducător de joc în formă, echipa nu are cum să meargă”, a spus Dacău la finalul partidei.

Chiar dacă în multe momente bănăţenii s-au arătat iritaţi de arbitraj, antrenorul nu dă vina pe „cavalerii fluierului” pentru înfrângere. „Putem spune că am pierdut pe mâna noastră, am ratat prea mult singuri cu portarul, au fost multe greşeli neforţate. Dacă am fi înscris din acele cinci – şase ocazii clare pe care le-am avut, am fi câştigat. Însă am ratat, am căzut moral, apoi şi fizic, iar rezultatul îl ştiţi. Chiar şi cu doar 7-8 jucători valizi am fi putut face o surpriză, însă ne-a lipsit o minte limpede în teren. Nu putem acuza arbitrajul, având în vedere cât de multe faze clare am ratat”, a declarat tehnicianul.

Acesta speră că pauza de campionat va prinde bine echipei. „Avem un potenţial foarte redus în această săptămână, mulţi jucători accidentaţi. După meciul de la Cluj din etapa următoare campionatul se întrerupe pentru trei săpătmâni şi sper să ne revenim pe durata pauzei”, a mai spus Sabin Dacău.

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost Alexandru Gălan, cu 8 reuşite, urmat de sârbii Mirkovici şi Spahici, fiecare cu câte 6 goluri. De la băcăuani s-a remarcat Bondar, cu şapte goluri, dar jucătorul meciului a fost fostul internaţional Sandu Iacob, cu 6 reuşite.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite