Timişoara: "Poli" are doi "copii problemă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: "Poli" are doi "copii problemă"
Timişoara: "Poli" are doi "copii problemă"

Ioan Ovidiu Sabău a vorbit deschis despre Alexandru Curtean şi Cristian Mejia înaintea partidei cu Ceahlăul. Ambii tineri jucători întâmpină dificultăţi, însă au probleme diferite.

Acum mai bine de o săptămână, ziarele de sport scriau despre un conflict între antrenorul bănăţenilor şi unul dintre copii săi de suflet, Alex Curtean. Zvonurile au fost alimentate şi de faptul că jucătorul a fost trimis pentru un meci la echipa satelit. Oficialii clubului au dezminţit existenţa unui conflict printr-un comunicat, însă Neluţu Sabău a admis că există o problemă cu tânărul mijlocaş.

Încă nu reuşeşte să fie un jucător matur, este un copil care trebuie ajutat. Nu a făcut tâmpenii, nu m-am certat cu el, nu a criticat anumite decizii ale mele. Dar încerc să îl ajut ce înseamnă să fii mult mai responsabil, mult mai determinat în antrenament, mult mai serios, iar atunci când nu înţelege, trebuie ajutat, trebuie împins de la spate de multe ori. Trebuie să aibă o altă atitudine, iar pentru acest lucru există şi astfel de soluţii, de a fi trimis la echipa a doua”, a explicat tehnicianul echipei timişorene.

Relaţie de durată

Sabău este cel care l-a promovat pe Alex Curtean, din vremea când antrena la Mediaş, însă nu îl menajează deloc pe mijlocaş. „Atâta timp cât văd că un jucător poate să fie ajutat chiar dacă greşeşte, am să-i stau la dispoziţie. În această situaţie se găseşte Alex Curtean. Nu e un caz, nu s-a întâmplat nimic”, a declarat antrenorul.

Acesta a anunţat că Alex Curtean este în lot pentru partida cu Ceahlăul de mâine şi ar putea chiar să fie titular, chiar dacă încă nu a dat măsura talentului său de când joacă la „Poli”. „El este o invesiţie pentru club, cât a fost la Mediaş a demonstrat că are nişte calităţi, iar aici deocamdată toată lumea aşteaptă şi este nemulţumită de randamentul lui. Şi el cred că este nemulţumit de randamentul lui, dar trebuie să avem răbdare”, a spus Sabău.

Mejia trebuie transferat

Adus la Timişoara într-un moment în care era pe cale să fie declarat jucător liber, transferul lui Cristian Mejia a intrat în impas, pentru că Federaţia Columbiană a dat dreptate clubului Deportes Tolima în litigiul cu impresarii jucătorului. „În fiecare zi discutăm cu el, pentru că era tentat la un moment dat să plece. Nu este uşor să nu joci şi doar să te antrenezi, mai ales că el a venit cu mult entuziasm. Sper ca în câteva zile să avem un răspuns favorabil nouă. El s-a acomodat, îi place foarte mult aici, iar eu am încredere în el şi contează foarte mult să ştii că eşti dorit de antrenor”, a declarat Sabău.

Internaţionalii ar putea fi menajaţi sâmbătă

Neluţu Sabău i-a lăudat pe jucătorii convocaţi la echipele naţionale, însă este posibil ca o parte dintre aceştia să fie menajaţi în partida cu Ceahlăul. „Gigel şi Pantilimon s-au întors după o victorie în care au avut realizări. Bucur a marcat un gol foarte frumos şi amândoi vin cu multă încredere şi entuziasm. Însă după aproximativ zece zile de cantonament va trebui să se refacă din punct de vedere psihic”, este de părere antrenorul.

Revenirea lui Dare Nibombe este un bonus pentru Sabău, care are probeme în defensivă. „Nibombe, dacă îşi va reveni, probabil va juca. El a jucat sâmbătă şi trebuie să se odihnească, doar atât, pentru că din punct de vedere fizic nu are probleme. A venit destul de repede, mai devreme decât mă aşteptam, am rămas surprins. Va avea timp să se obişnuiască din nou cu fusul orar şi să doarmă până la joc”, a spus tehnicianul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite