Timişoara: „Poli” a spart gheaţa în deplasare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: „Poli” a spart gheaţa în deplasare
Timişoara: „Poli” a spart gheaţa în deplasare

Victoria de la Vaslui a fost o gură de oxigen pentru timişoreni, care au obţinut primul succes extern din acest sezon. De asemenea, aceasta a fost prima victorie a bănăţenilor pe terenul moldovenilor în istoria confruntărilor directe.

Dorin Goga a marcat golul victoriei timişorene într-un meci dominat de Vaslui. Neluţu Sabău s-a bazat pe ceea ce i-a adus cele mai multe reuşit în mandatul său la „Poli”, adică apărarea, însă de această dată bănăţenii au reuşit să şi înscrie, obţinând prima victorie în deplasare din acest sezon. În plus, a fost şi primul meci de trei puncte de la Vaslui pentru echipa alb-violetă, care a obţinut până acum doar un punct în patru meciuri jucate în deplasare cu echipa lui Porumboiu.

„Am recuperat puncte importante, pe care le-am pierdut cu Iaşiul, Alba Iulia şi Astra. Înfrângerile şi minusurile cad pe umerii mei, dar când jucătorii dau totul este victoria lor. Le mulţumesc pentru că sunt mai liniştit câteva zile şi putem pregăti meciul din Cupă şi cu Craiova”, a spus la finalul partidei antrenorul Ioan Ovidiu Sabău.

Preşedintele clubului bănăţean este mulţumit de rezultatul obţinut pe un teren pe care se câştigă greu şi spune că nu îi pasă că echipa nu mai înscrie aşa mult ca în sezoanele trecute. „Am jucat împotriva unei echipe care se închide bine. Eu sunt mulţumit de rezultat şi nu contează că nu mai suntem aceeaşi echipă prolifică din ultimii ani”, a declarat Marian Iancu.

Se adaptează ritmului

Sabău este de părere că echipa începe să se obişnuiască cu ritmul de joc din trei în trei zile. „De la început ştiam că va fi greu, Vaslui pierde greu acasă, este o echipă matură. Ne-am revenit, nu mai există acel handicap pe care îl resimţeam după un joc important, când jucătorii acuzau drumul lung şi lipsa timpului de refacere. Acum nu s-au căutat scuze. Noi spunem că este un handicap, ar trebui să fie ceva perfect normal să se joace la trei zile”, a mai spus tehnicianul bănăţenilor.

De partea cealaltă, Cristi Dulca consideră că a pierdut prea uşor partida. „Chiar dacă ne-a lipsit tot axul central, tot am avut oportunităţi de gol. Dacă Wesley ar fi marcat la acea mare ocazie, alta ar fi fost defăşurarea meciului. Fotbalul poate fi uneori nedrept, Poli a avut o singură ocazie şi a marcat. Ne-au lipsit patru – cinci jucători de bază, n-am avut variante pentru înlocuiri”, a spus antrenorul Vasluiului.
Următorul meci pentru "Poli" este programat miercuri, de la ora 18:30, pe teren propriu, cu Sănătatea Cluj, în Cupa României.

Marian Iancu e deacord cu „inamicul” Becali

Finanţatorul timişorenilor a spus că ar fi procedat la fel ca şi Gigi Becali, care l-a concediat pe Bergodi de la Steaua după ce antrenorul l-a scos afară din vestiar. „Eu de cinci ani sunt la Timişoara şi nici nu ştiu unde e vestiarul, nici acum, după ce l-am renovat. Totuşi, oricine bagă bani în fotbal are dreptul de a intra în vestiar, eu aşa consider. Nu sunt un fan al lui Becali, dar şi eu aş fi făcut la fel dacă eram jignit în faţa jucătorilor. Depinde însă ce faci ca să nu se ajungă pînă acolo. Bergodi a avut mai multe declaraţii sfidătoare la adresa patronului, inclusiv referitor la Dayro Moreno. Sunt total de acord cu ce a făcut Becali. De aceea eu îmi aleg foarte atent antrenorii. A existat şi la noi un incident similar, între Chivorchian şi Balint, dar s-a rezolvat repede, cei doi s-au împăcat”, a declarat Marian Iancu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite