Timişoara: "Poli" pierde teren faţă de vârful clasamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: "Poli" pierde teren faţă de vârful clasamentului
Timişoara: "Poli" pierde teren faţă de vârful clasamentului

„Poli” se împiedică în continuare de echipele mici şi a remizat cu Astra Ploieşti înaintea deplasării la Amsterdam. Acesta este cel de-al patrulea egal al bănăţenilor în primele şase etape din campionat şi al şaptelea în 10 meciuri oficiale în acest sezon.

Elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au dominat partida cu nou-promovata din ploieşti, dar au avut şi emoţii la ocaziile elevilor lui Nicolo Napoli. Dorin Goga şi-a trecut în cont cele mai multe ocazii pentru timişoreni, însă şuturile sale din afara careului au fost respinse de portarul advers sau au trecut alături.

Sabău a forţat atacul pe final, ţinând în teren nu mai puţin de cinci jucători cu profil eminamente ofensiv: Claudiu Ionescu, Arman Karamyan, Magera, Parks şi Goga. Pe de altă parte, tehnicianul bănăţenilor a încercat şi să ferească de probleme câţiva jucători importanţi, înlocuindu-i în repriza a doua pe Bourceanu şi Gigel Bucur.

Sabău îşi asumă vina

Antrenorul echipei bănăţene a încercat să ia în totalitate vina semi-eşecului asupra sa, pentru a-i scuti pe jucătorii săi de presiuni inutile înaintea meciului din Liga Europa cu Ajax Amsterdam. „Am făcut prost echipa şi-mi asum responsabilitatea. Am jucat slab, ca o echipă blazată şi trebuie să ne schimbăm atitudinea. Nu ştim să jucăm, trebuie să ne revenim, să ne schimbăm total dacă vrem alt rezultat cu Ajax. La ceea ce vrem noi în campionat, Cupă şi Liga Europa, nu suntem deloc pe drumul cel bun”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

De partea cealaltă, Nicolo Napoli a fost foarte mulţumit de rezultatul obţinut. „E un punct foarte important, un punct de moral. Am arătat că victoria cu Rapid nu a fost întâmplătoare. Sper să mergem pe aceeaşi linie”, a spus tehnicianul italian de la Astra Ploieşti.

Patron din nou nemulţumit

Preşedintele lui „Poli” îşi pierde treptat răbdarea, însă rămâne ponderat în declaraţii. Chiar dacă nu are nicio înfrângere în campionat, echipa bănăţeană a adunat doar 10 puncte în primele şase etape ale sezonului. „Acest rezultat nu este foarte bun pentru ceea ce vrem noi de la acest campionat. Trebuie să ne stabilim bine priorităţile, ce e mai important, grupele Europa League sau campionatul”, a spus Marian Iancu.

Finanţatorul echipei bănăţene a spus că va decide care dintre competiţii este mai importantă pentru club. „Jucătorii noştri ştiu fotbal, dar e mai greu să fii analitic şi să spui dacă pot pe două fronturi. O să iau eu decizia în locul lor. Eu nu am zis că am fost obosiţi, ci că sunt neputincioşi. Am avut şi nouă jucători la echipele lor naţionale”, a declarat Iancu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite