"Poli" Timişoara - Manchester City, în play-off-ul Ligii Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Poli” a avut ghinion la tragerea la sorţi a play-off-ului Ligii Europa. Sorţii au decis ca bănăţenii să lupte pentru pătrunderea în grupe cu puternica echipă engleză Manchester City.

Echipa din Manchester a fost fondată în 1888 şi evoluează pe City of Manchester (47.726 locuri).  Antrenorul echipei este italianul Roberto Mancini, iar printre vedetele echipei sunt olandezul de Jonk, argentinianul Tevez, Kolo Toure din Coasta de Fildeş, Emmanuel Adebayor, germano-ghanezul Gerome Boateng, francezul Patrick Vieira, campionul mondial David Silva sau paraguianul Roche Santa Cruz. În lot se află şi doi brazilieni celebri: Robinho, Elano şi englezii Shaun Wright-Philip şi Wyane Bridge.

Noul proprietar al clubului Manchester City este miliardarul arab Mansour bin Zayed al-Nahyan. Prin intermediul consorţiului Abu Dhabi United, acesta a cumpărat clubul de la fostul premier thailandez Thaksin Shinawatra, în schimbul sumei de 177 milioane dolari. În aceeaşi zi, Manchester City a anunţat achiziţionarea brazilianului Robinho de la campioana Spaniei, Real Madrid, pentru care a plătit 42 milioane euro.



Primul meci va avea loc pe stadionul "Dan Păltinişanu", pe data de 19 august, returul urmând să se dispute la Menchester, pe 26 august.

"Va fi o frumoasă sărbătoare"

image

Vladimir Petrovic, antrenorul celor de la "Poli" a declarat imediat după tragerea la sorţi că indiferent de numele adversarului, echipa sa nu se va preda uşor.

"S-a tras la sorţi cel mai puternic adversar posibil pentru noi! Mai greu nu se putea! Ne vom lupta însă şi ne vom juca şansa. Cei de la Manchester City sunt favoriţi, asta e clar. Ştim ce jucători au în lot, ce fotbalişti au achiziţionat în ultima perioadă. Favorita din acest meci se cunoaşte, dar noi nu ne vom preda!"
, a spus Petrovici.

Căpitanul Dan Alexa vede şi partea bună a lucrurilor. "Pentru publicul din Timişoara, faptul că vine una dintre cele mai mari cluburi europene este o frumoasă sărbătoare. Manchester City este favorită, recent au achiziţionat o serie de fotbalişti de clasă mondială, precum Kolarov, Silva, Kolo Toure, să nu uităm că îl au în lot şi pe Tevez, unul dintre cei mai buni fotbalişti din lume. Nu plecăm dinainte învinşi, vom încerca să fim la înălţimea lor", a declarat Alexa.


Jackie Ionescu: "Nu trebuie să ne sperie. În campionat nu e cine ştie ce echipă"

Reputatul tehnician Ion V. Ionescu este optimist după tragerea la sorţi şi susţine că jucătorii de la "Poli" nu ar trebui să se sperie de rezonanţa numelor de la Mancester City. "Dacă vom avea toţi jucătorii apţi putem da o replică până la nivelul calificării. Nu trebuie să ne sperie numele celor de la Menchester. În campionat nu sunt cine ştie ce. Au mulţi jucători aduşi recent, ne vor subestima în mod sigur şi nu trebuie să ne fie frică. Sunt optimist pentru că e o echipă uşor umflată", a declarat Jackie Ionescu. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite