Timişoara: Cum va juca „Poli”?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul este adeptul sistemului 4-4-2, însă a declarat că se va adapta la jucătorii pe care îi are.

Transferurile efectuate de conducerea echipei timişorene înainte de numirea antrenorului sunt nume cunoscute, însă care nu s-au confirmat încă la nivelul pretenţiilor unei echipe de cupe europene. Alex Bourceanu este unul dintre cei mai buni mijlocaşi defensivi din campionatul românesc, deşi a jucat în Liga I doar începând cu sezonul trecut. Statistica îl indică pe noul jucător al timişorenilor drept cel mai bun recuperator de mingi la mijlocul terenului.

Claudiu Ionescu este unul dintre cei mai tehnici jucători ai campionatului, unul dintre ultimii purtători ai tradiţionalului tricou cu numărul 10. Din cauza unei hepatite de care a suferit acum câţiva ani, dar şi din cauza accidentărilor mai recente, mijlocaşul ofensiv nu a reuşit să facă pasul spre o echipă mare, „Poli” fiind o şansă importantă pentru el. Ionescu a mai fost în curtea Rapidului la începutul carierei şi a Stelei, recent, însă nu s-a adaptat.

 La Gloria Bistriţa, Neluţu Sabău a fost adeptul sistemului 4-4-2, formulă în care a jucat şi „Poli”, cu diferenţa că timişorenii foloseau doi mijlocaşi defensivi. Cei doi erau Alexa şi Borbely, însă acum intră în calcul şi Bourceanu, un jucător de valoare. În plus, dacă tehnicianul va păstra exact sistemul folosit la Bistriţa, cu un mijlocaş ofensiv, atunci concurenţa va fi acerbă între trei „închizători” de valoare.

Insistă pe defensivă

„Eu îmi doresc să joc 4-4-2, dar trebui să văd exact pe ce sistem se pot plia cel mai bine jucătorii. Am observat că sunt mulţi atacanţi valoroşi în lot. Nu ştiu deocamdată, este devreme să spun ce sistem voi folosi, cu exactitate, dar eu am o altă gândire. Indiferent de uşurinţa cu care vom da gol, trebuie să punem mare accent şi pe defensivă. Trebuie să avem o organizare perfectă în apărare”, a spus Ioan Ovidiu Sabău. Chiar dacă a insinuat că echipa mai are neovie de muncă în apărare, antrenorul şi-a lăudat predecesorii.

„Pot spune că oamenii care au fost aici înaintea mea au făcut lucruri deosebite la această echipă, îi respect mult şi îi felicit pentru ceea ce au realizat aici”, a declarat tehnicianul. Acesta se va alătura abia luni echipei, în Ungaria, pentru că participă la un congres al Martorilor lui Iehova, comunitate religioasă din care face parte.


Colţul antrenorului
Sabău nu exclude noi transferuri

Neluţu Sabău a explicat că spre finalul perioadei de pregătire va definitiva lotul şi va cere eventuale completări, dacă va fi nevoie. „Încă este prea devreme să vorbesc de transferuri. În două - trei săptămâni vom şti cu siguranţă dacă va fi nevoie să întărim echipa în anumite compartimente. Sunt foarte multe lucruri de luat în calcul”, a spus noul antrenor al echipei bănăţene.


Cum credeţi că va juca echipa lui Ioan Ovidiu Sabău, comparativ cu stilul predecesorilor săi? Vă puteţi exprima opinia în sondajul alăturat şi în secţiunea de comentarii!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite