Pofiţi la film în aer liber, în Parcul Rozelor: proiecţiile se fac pe cel mai mare ecran gonflabil din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii vor putea viziona filme bune în răcoarea serilor de vară
Timişorenii vor putea viziona filme bune în răcoarea serilor de vară

În perioada 31 iulie-5 august, în fiecare seară, începând cu orele 21:30, timişorenii sunt invitaţi în Parcul Rozelor, la proiecţii de film în aer liber.

Caravana Metropolis aduce la Timişoara un concept popular peste hotare, “Cinema în aer liber”, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil din ţară, de 120 metri pătraţi, şi un proiector de 17.000 de lumeni, care va transforma vizionarea oricărui film într-o experienţă de neuitat.

Cinematografele mobile în aer liber au apărut încă de la începutul secolului trecut şi înregistrează astăzi un mare succes în ţări precum Statele Unite, Australia, Emiratele Arabe, Japonia, Brazilia sau Marea Britanie. În ultimii ani, numărul cinematografelor funcţionale a scăzut, însă numărul spectatorilor s-a dublat.

Prin evenimentul Cinema în aer liber, Asociaţia Culturală Metropolis propune o alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor..

Publicul timişorean se va putea bucura de şapte surprize cinematografice, atât producţii internaţionale, cât şi româneşti, apreciate la festivaluri internaţionale de film, de presa internaţională de specialitate, şi filme de box-office. Filmele selectate împacă toate gusturile, atât pe ale cinefililor, cât şi pe ale amatorilor de distracţie şi relaxare în aer liber. Printre acestea se numără şi două avanpremiere naţionale.

Primul film, din această seară, de la ora 21.30, este “Iubire persană” (regia Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud, regizorii succesului internaţional Persepolis – Franţa, 2011), cu Mathieu Amalric (Scafandrul şi fluturele, 2007), Maria de Medeiros (Pulp Fiction), Isabella Rossellini, Jamel Debbouze (Le fabuleux destin d'Amélie Poulain). Acest film a fost în competiţie oficială la Festivalul de Film de la Veneţia 2011 şi la Gent 2011.


Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite