Podul din Calea Şagului, prioritate zero. Primăria vrea să modernizeze patru străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la Podul din Calea Şagului au început anul trecut
Lucrările la Podul din Calea Şagului au început anul trecut

Primăria Timişoara vrea să continue lucrările începute la drumuri anul trecut, dar şi să înceapă în 2010 lucrări majore de investiţii pe patru străzi din oraş. Până la a vedea o stradă nouă terminată, şoferii se lovesc zilnic de gropile din asfalt, lăsate de iarna care a durat câteva zile.

CITEŞTE ŞI:

Primăria are visuri măreţe pentru linii de tramvai noi, dar are bani puţini
Podul din Calea Şagului, prioritate zero. Primăria vrea să modernizeze patru străzi
TERMOFICARE: Blocurile se izolează termic cu viteza melcului. Pentru 2010 programul este în impas

Blocurile se izolează termic cu viteza melcului. Pentru 2010 programul este în impasTimişoara a încheiat anul cu un deficit bugetar de peste 8.000.000 de lei. „Este evident că aces deficit afectează investiţiile din 2010”, a spus viceprimarul Sorin Grindeanu. Cu toate acestea, primăria vrea să înceapă în acest an lucrări pe patru străzi din oraş. „Prioritatea zero este să continuăm lucrările la Pasajul din Calea Şagului şi să începem lucrări de investiţii pe străzile Torontalului, Călimăneşti (zona Mehala-Ronaţ), Cloşca (zona Mircea cel Bătrân) şi Muzicescu”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea.

Studiul de fezabilitate pentru Calea Torontalului a fost întocmit încă din 2008, iar potrivit documentului, asfaltul de pe stradă va fi refăcut complet în două etape. Primul sector va fi refăcut între Piaţa Consiliul Europei şi strada Felix, unde se vor face şi piste de biciclete, iar a doua etapă de la strada Felix până la drumul naţional. Întreaga lucrare costă aproximativ 5.000.000 de euro.

Vor lucrări de calitate


Primăria vrea să atragă în 2010 bani pentru drumuri din taxa de tranzit a camioanelor mai mari de 7.5 tone. Proiectul este extrem de controversat în oraş. Pe lângă faptul că a fost atacat, primăria nici nu este pregătită să încaseze aceşti bani. Reprezentanţii societăţii civile vor drumuri făcute cu simţ de responsabilitate. „Ne dorim ca drumurile refăcute de la zero să fie terminate la timp şi să fie de calitate, iar drumurile care sunt reparate să fie făcute cu atenţie”, a spus preşedintele asociaţiei de locatari din Timişoara, Petru Olariu.

Taximetriştii, cei mai nemulţumiţi


Toţi timişorenii se confruntă cu starea proastă a drumurilor, însă cei care „bat” toate gropile din oraş sunt taximetriştii. „Sunt varză drumurile. Decât să le repare, mai bine cheltuie mai mult, dar măcar să ţină. Să refacă şi Şagului şi în zona gării că e dezastru”, a spus Ionuţ Văduva, un taximetrist din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite