FOTO Podul de la Albina a intrat la apă la patru luni de la punerea lui în circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii dau la lopată de zori pe podul de la Albina
Muncitorii dau la lopată de zori pe podul de la Albina

Pe noul pod de la Albina se circulă cu dificultate din cauza reparaţiilor. Consiliul Judeţean Timiş (CJT) a investit 12 milioane de lei pentru reabilitarea podului construit să reziste un secol.

VEZI CUM ARATĂ  PODUL DE LA ALBINA

Pe 4 decembrie 2009, reprezentanţii CJT inaugurau cu surle şi trâmbiţe noul pod de la Albina. S-au lăudat că s-a folosit tehnologie de ultimă oră în domeniu şi că lucrarea s-a făcut într-un timp record. Redeschis circulaţiei, podul a rezistat însă foarte puţin, pentru că au început să apară crăpăturile. Apoi, în zona vechiului pod terasamentul a început să se lase. Reprezentanţii PodConstruct au trimis imediat muncitorii, care au decopertat podul în mai multe locuri, spre uimirea şoferilor care s-au bucurat în zadar de drumul bun. „Terasamentul peste vechiul pod a cedat din cauza bălţii aflate la picior. Deşi a fost dat în folosinţă, nu s-a făcut încă recepţia. Termenul de predate este 31 mai. Aşteptăm să frezăm asfaltul şi să finalizăm lucrarea”, a declarat Iosif Fuicu, maestru la firma PodConstruct.

Valabilitate 100 de ani

Reprezentanul firmei susţine că lucrarea are o garanţie de doi ani, iar podul este făcut să ţină 100 de ani.  Nici reprezentanţii CJT nu sunt afectaţi că podul a ajuns din nou într-o stare jalnică. „La podul de la Albina, recepţia finală este în mai. Podul şi-a îndeplinit până în acest moment sarcina. Constructorul are obligaţia până în mai să rezolve problemele”, a declarat Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Lucrare de 12 milioane de lei pentru pod

Podul de pe Drumul Judeţean 592, km 14, măsoară 80 de metri lungime şi 10 lăţime. Acesta face legătura între vechiul pod, care a fost construit în anul 1912. Constructorii susţin că s-a folosit tehnologie modernă, iar grinzile metalice au fost comandate din străinătate. Lucrarea de reabilitare a costat 12 milioane de lei, bani daţi în totalitate de Consiliul Judeţean Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite