Planul lui Marian Iancu pentru ca Poli Timişoara să treacă de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoara este una dintre cele două echipe neînvinse încă în acest sezon, dar finanţele echipei bănăţene sunt pe roşu. În fiecare an de la venirea BKP la Timişoara, diferenţa dintre veniturile totale şi cheltuieli a fost imensă în favoarea ultimelor.

Investiţiile majore făcute de Marian Iancu de la venirea la Timişoara ar fi avut poate o finalitate fericită, însă criza economică a dat peste cap toate planurile conducerii clubului bănăţean. La fiecare bilanţ depus de Fotbal Club Timişoara SA la ministerul finanţelor, din 2006 până acum, suma trecută la capitolul „venituri totale” este de două ori mai mică decât cea de la „cheltuieli totale”. Criza mondială a lovit, însă, crunt anul trecut, iar clubul bănăţean se luptă acum pentru supravieţuire, exemplul Unirii Urziceni fiind o sperietoare pentru toate cluburile din Liga 1.

Conducerea clubului nu ascunde faptul că finanţele sunt o problemă serioasă la ora actuală, „Diferenţa dintre venituri şi cheltuieli este în acest an de aproape 4 milioane de euro şi trebuie să găsim sursă de finanţare. Sper să avem o ofertă sau chiar două pentru jucători pe o sumă mai mare de bani pentru a face rost de lichidităţi pentru a putea investi în continuare”, a spus Marian Iancu.

Finanţele „pe butuci” au făcut ca Poli să se orienteze în această vară doar spre jucători liberi de contract, iar problemele cu banii sunt principala cauză a încetării colaborării cu Cosmin Contra. Salariul pe care fundaşul dreapta al naţionalei în meciul cu Albania l-a încasat în sezonul trecut este acum peste puterile financiare ale alb-violeţilor. Conducerea echipei i-a făcut totuşi o propunere fotbalistului, care cuprinde şi o ofertă de a continua pe o funcţie în cadrul clubului după încheierea carierei de jucător, iar răspunsul lui Contra este aşteptat până vineri.

Plan de ieşire din criză

Conducerea clubului se bazează pe finalizarea litigiilor cu italianul Claudio Zambon în privinţa numelui palmaresului echipei pentru a relansa economic clubul. „Luăm în considerare ideea că odată cu redobândirea palmaresului, printr-o recunoaştere juridică, internă şi internaţională, să listăm clubul în piaţa de capital, pentru ca el să devină proprietatea celor care se regăsesc în culorile alb-violete. Un prim pas în această direcţie va fi capitalizarea tuturor sumelor împrumutate de acţionari, având ca rezultat un capital social în jurul sumei de 21 de milioane de euro. Analizăm pasul imediat următor, în sensul în care să realizăm o majorare de capital în valoare de 21 de milioane de euro, prin emisiune de acţiuni, administrat de C.N.V.M., tranzacţie care ne-ar diminua participarea la 50%, restul devenind portofoliul celor care vor veni alături de noi”, a explicat Marian Iancu într-un comunicat postat pe site-ul clubului.

Pe viitor, preşedintele clubului va fi ales de acţionari, prin vot majoritar, indiferent de procentul din acţiuni deţinut. „Este important de reţinut că toate acestea sunt simulări şi idei care vor face parte dintr-un complex pachet de măsuri pe care preconizăm să le aplicăm. Este un model european general valabil, pe care încercăm să-l adoptăm şi noi”, a mai spus Iancu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite