Planul Primăriei Timişoara pentru scoaterea magazinelor de droguri uşoare din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de consilieri locali a propus două proiecte de hotărâre prin care magazinele care comercializează produse etnobotanice să fie practic închise. Una din propuneri nu prevede închiderea, dar interdicţiile impuse atrag după ele imposibilitatea funcţionării.

Proiectul de eliminare a magazinelor de vise din Timişoara a fost pus în discuţie la ultima şedinţă de Consiliu Local. Primarul Gheorghe Ciuhandu a propus atunci amânarea discuţiilor până după o dezbatere publică serioasă. La nici o săptămână de atunci, consilierii au venit cu propunerile care vor fi supuse dezbaterii publice miercurea viitoare.

Proiect de interzicere totală

Unul dintre proiecte prevede închiderea completă a magazinelor care comercializează produse etnobotanice. „În municipiul Timisoara se interzice comercializarea, depozitarea, fabricarea, distribuţia, detinerea, oferirea, transmiterea, achiziţionarea, producerea, intermedierea şi utilizarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope, de orice fel şi indiferent de regimul juridic reglementat de legislaţia în vigoare”, arată una din propuneri. Acelai proiect prevede că încălcarea normelor se sancţionează cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

Ţinute la distanţă de şcoli


Un alt proiect iniţiat de consilieri prevede interzicerea magazinelor de etnobotanice la o distanţă mai mică de 1.000 de metri de şcoli, biblioteci, cantine sau cămine studenţeşti. Distribuirea acestor obiective în oraş, face aproape imposibilă funcţionarea magazinelor de droguri uşoare în Timişoara. Proiectul prevede amenzi cuprinse între 2.000 şi 2.500 de lei. Cele două iniţiative vor fi discutate miercurea viitoare într-o dezbatere publică, iar o decizie finală se va lua în şedinţa de la sfârşitul lunii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite