Un gest măreț în amintirea unui om bun, “Puiu farmacistul” GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puiu Dimeca a fost 25 de ani diriginte la farmacia din centru
Puiu Dimeca a fost 25 de ani diriginte la farmacia din centru

Simionel Dimeca a fost cel mai longeviv diriginte al farmaciei din centrul Timișoarei, în perioada 1953-1977. Comunitatea aromânilor a ținut să fie prezentă la dezvelirea plăcii memoriale

În amintirea lui Simionel Dimeca a fost dezvelită o placă comemorativă, pe clădirea Farmaciei nr.2 din Piața Victoriei. S-a dorit un gest de recunoștiință pentru cel cunoscut în perioada 1953-1977 ca și “Puiu farmacistul”, timp în care a lucrat acolo ca diriginte. Simionel Dimeca s-a născut la Fetești, în 1925, într-o casă de aromâni. Ca fiu de farmacist, a dorit să continue tradiția familiei, astfel că după terminarea celui de-al Doilea Război Mondial se înscrie la cursurile Facultății de Farmacie din București, absolvindu-l în vara anului 1950.



GALERIE FOTO

Placă comemorativă pentru Puiu Dimeca

La scurt timp se stabilește la Timișoara, unde lucrează ca farmacist timp de 37 de ani.

Prin firea sa deschisă şi având un suflet mare, a încercat să ajute, ori de câte ori a putut, pe cei ce treceau pragul farmaciei sale, lumea ştiind că acolo e un om bun, domnu’ Puiu farmacistul. Oamenii veneau cu o problemă, el scotea sticluțele, iar în două zile se făceau bine. Avea leac pentru toți. Eu jucam handbal în tinerețe, iar înaintea unui meci, îmi amintesc și acuma, am venit cu toată echipa la el sî ne ajute. Am primit sticluțele și am câștigat”, a declarat Radu Dimeca, fiul lui Simionel Dimeca.

Farmacistul a murit în 2009, iar ca ultimă dorință a dorit să fie incinerat, iar cenușa sa să fie aruncată în mare, într-un loc de vis, aflat în zona unui golf de pe coasta Croației.

Pentru că a făcut parte din comunitatea aromânilor, la dezvelirea plăcii comemorative au participat și câțiva machedoni. Printre ei s-a aflat și Victor Enache, redactorul șef al singurului ziar al aromânilor, Chicuta di harauă. “L-am cunoscut pe domnul Dimeca. Era un senior al Timișoarei. Avea ținuta unui domn. Sunt mulți oameni din comunitatea aromână care își amintesc de el cu plăcere, pentru că a făcut mult bine”, a spus Victor Enache.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite