Timisoara: Picioarele rupte, lungite prin operaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: Picioarele rupte, lungite prin operaţie
Timisoara: Picioarele rupte, lungite prin operaţie

Medicii greci au realizat o intervenţie de alungire a oaselor pentru trei pacienţi.

Vasilos Polizois, specialistul numărul unu al Greciei la acest tip de intervenţii chirurgicale, a operat în Banat pentru prima dată.

Medicii de la Clinica de Chirurgie Reconstructivă a Spitalului Universitar KAT din Atena, au venit la Timişoara, pentru a pune pe picioare trei pacienţi bănăţeni. Grecii au ales trei pacienţi cu probleme la picioare. Doi dintre ei au fost operaţi ieri, iar ultimul va fi supus astăzi intervenţiei chirurgicale. Operaţiile de alungire a oaselor, de la Clinica I Ortopedie, sunt o premieră naţională. Unul dintre pacienţi a suferit un accident de motocicletă, celalalt a căzut de pe o scară, iar cel de al treilea a fost lovit de o maşină.

Operaţia de reconstrucţie a osului care lipseşte se face prin “alungirea” treptată a acestuia. Tehnica utilizată constă în montarea unor sisteme ortopedice performante, care costă aproximativ 20.000 euro. “Cei trei pacienţi au avut şansa unei donaţii din partea chirurgilor din Grecia. Nici spitalele şi nici casa de Asigurări nu au fonduri pentru aşa ceva”, a spus medicul Mihai Ionac. Intervenţiile au fost făcute de Iannis Ignatidis şi Vasilios Polizois, ajutaţi de medicul rezident Spyros Vasilas.

A făcut facultatea la Bucureşti

“Mă leagă multe lucruri de România. Am o colaborarea de mulţi ani cu profesorul Ionac. Am făcut împreună multe experimente pe animale vii, publicăm împreună, suntem prieteni. Anul trecut am predat lecţii pentru studenţii din Timişoara”, a spus Iannis Ignatidis, care vorbeşte perfect limba română. Acesta a absolvit Facultatea de Medicină din Bucureşi, în 1984.

Specialistul numărul unu în Grecia

Vasilos Polizois este specialistul numărul unu al Greciei în acest tip de intervenţii şi este profesor asociat la Universitatea din San Antonio. Acesta are la activ peste o mie de intervenţii chirurgicale similare, multe fiind efectuate în SUA şi Dubai. Medicii greci spun că ar putea utiliza acest tip de operaţie şi pentru motive cosmetice, pentru alungirea picioarelor, însă nu încurajează aceste cazuri. “Au fost unii care doreau alungire cosmetică. Dar natura funcţionează în felul următor: dacă eşti o persoană frumoasă şi vrei doar un moft, există şanse să apară complicaţii. Dacă eşti pitic, natura te poate ajuta”, a declarat Vasilos Polizois.

Cât durează tratamentul

Pentru alungirea membrului cu 6 centimetri este nevoie de 60 de zile, iar în şase luni pacientul poate să meargă fără dispozitive.

20.000
de euro este preţul unui dispozitiv de alungire a osului

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite