UPDATE: Angajaţii de la Cartea Funciară vor reveni la muncă de mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De o săptămână, funcţionarii Oficiului pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Timiş sunt în grevă spontană şi refuză să muncească. Notarii, avocaţii şi agenţiile imobiliare din Timişoara se confruntă cu starea de criză care a cuprins una dintre cele mai importante instituţii ale statului cu care colaborează.

UPDATE: OCPI Timiș a anunțat că începând de mâine, de la ora 8, își va relua programul normal de lucru

Angajaţii OCPI Timiş au intrat în grevă şi sunt hotărâţi să continue protestul până când toate revendicările lor vor fi soluţionate. „Marea noastră problemă e că în luna aprilie ne-a expirat contractul colectiv de muncă. Din acel moment nu mai sunt respectate grilele de salarizare, iar banii ne intră în conturi foarte târziu. Protestul nostru este pe termen nelimitat. Am formulat o listă de revendicări pe care am înaintat-o agenţiei naţionale, care a promis că o va analiza. Ni s-au diminuat salariile cu mai mult de jumătate. Dacă se va mai face încă o reducere, de 25 la sută, am rămâne doar cu un sfert din salariul pe care îl aveam", a spus Monica Ivan, purtătoarea de cuvânt a instituţiei.


Cei mai afectati de situaţie sunt timişorenii care au acte de ridicat sau trebuie să depună cereri la oficiul de cadastru, care trebuie să îşi schimbe planurile. În medie, instituţia primea zilnic 500 de solicitări. „Nu mi se pare deloc normal acest protest. Eu de un an şi jumătate sunt şomer. A trebuit să trăiesc din 500 de lei. Am de câteva luni locuinţa scoasă la vânzare, iar acum am reuşit să îmi găsesc un client. Acum descopăr că ei sunt în grevă. Să se mulţumească cu faptul că au salarii", a spus Francisc Ţarczoli, de 50 de ani.


Nemulţumiţi sunt şi notarii, activitatea lor scăzând cu mai bine de jumătate în această perioadă. „În aceste zile nu putem face niciun contract de vânzare-cumpărare sau succesiune. Ne axăm pe copiile legalizate, dar pondererea lor în activitatea noastră este mică. Cât despre grevă, cred că se putea găsi o altă modalitate de exprimare a revendicărilor", este de părere notarul public Iulia Nistor. Octav Dănilă, preşedintele Camerei Notarilor Publici Timişoara a spus că „suntem legaţi la mâini, dar trebuie să ne plătim şi noi angajaţii, deci vom ţine cabinetele deschise".

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite