Piața Unirii din Timișoara a fost ocupată de artiști: Acces Art la ediția a V-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acces Art a ajuns la ediția a V-a
Acces Art a ajuns la ediția a V-a

Festivalul AccesArt 2012 se desfășuară în acest week-end în Piaţa Unirii şi pe strada Regimentul 5 Vânători (mai cunoscută după cafeneaua artiștilor Papillon)

În cadrul festivalului se vor desfăşura o serie de ateliere şi workshop-uri creative: benzi desenate, pictură pe sticlă, bijuterii din ceramică, pictură, mozaic, graffiti, lampioane, modelaj din lut, modelaj fimo, pastel, portrete fotografice, măşti veneţiene, gravură, portrete, expoziţii de fotografie, grafică digitală, benzi desenate, lampioane.

De la an la an a crescut acest festival. Oamenii și artiștii sunt tot mai interesați de ateliere. După patru ediții în care nu am avut nicio finanțare de la București, iată că pentru ediția a cincea am fost finanțați de la Administrația Fondului Cultural Național. Anul acesta extindem festivalul și ieșim de pe strada cu Papillon, în Piața Unirii. Lansăm, în premieră, și site-ul festivalului, accesart.ro, precum și o revistă care va ieși după încheierea evenimentului”, a spus Stelian Cirț, directorul Fundației Rubin, principalul organizator al festivalului.

În această seară, de la ora 21.30 va avea loc un concert cu Gabriel Rosati y su BraziLatAfro Project, iar duminică, de la aceași oră, pe scena de pe strada cu “Papi” vor cânta Teo Milea & Amalia Gaiţă.
Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană va susţine un atelier de pictură cu amprentare şi va face înscrieri pentru cei ce doresc să devină voluntari în cadrul asociaţiei.

Rotaract Timişoara va organiza o acţiune de face painting.  Gizi Radio va continua în cadrul festivalului campania “De ce iubeşti muzica?”, iar cei de la AT4T vor avea un atelier de măşti şi reprezentaţii de pantomimă.

Una din atelierele interesante este condus de cunoscutul artist Horia Bojin, care îi invită pe timișoreni, indiferent de vârstă sau ocupație, să își pună imaginația și să construiască din lut. Toate lucrările vor fi expuse în Piața Unirii.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite