Peste o mie de oameni din Timiş trăiesc făcând huse pentru Audi şi Volkswagen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multinaţionalele din Timiş care produc pentru export au depăşit deja criza. Eybl a fost la un pas de faliment, a dat oameni afară, dar acum şi-a revenit, producând huse şi tetiere pentru Audi şi Volkswagen.

După izbucnirea crizei economice firma austriacă a intrat în mare impas şi a dat afară sute de oameni. Firma, cu sediul în localitatea timişeană, Deta a fost cumpărată de Prevent, care a promis că va aduce contracte pentru ca fabrica să poată funcţiona. La această dată, Eybl s-a pus pe picioare şi a refăcut angajări. „Am angajat 400 de oameni şi am ajuns în prezent la 700 de angajaţi”, a spus directorul general Ernst Holzheimer. Acesta a mai spus că la ora actuală Eybl nu mai produce volane, ci doar huse şi tetiere pentru Audi şi Volkswagen.

Fabrică nouă la Lugoj

Mai mult decât atât, Eybl îşi deschide o fabrică nouă la Lugoj. Aici sunt deja 50 de angajaţi, dar până la anul vor fi angajaţi 300 de oameni. „E un lucru excelent pentru oraş. Tot în perioada următoare se deschide o nouă fabrică germană pentru injectat mase plastice în vederea confecţionării sacilor menajeri”, a spus primarul din Lugoj, Francisc Boldea. Fabrica de mase plastice oferă 60 de locuri de muncă noi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite