Peste 60.000 de dolari falşi au fost confiscaţi de la o reţea care îi exporta în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul era format din mai multe persoane din Caransebeş,  români cu domiciliul în străinătate şi cetăţeni străini, în special bulgari. Ei au fost reţinuţi de poliţiştii de la Crimă Organizată de la Timişoara.

Suspecţii bulgari ai grupării se ocupau de procurarea valutei false, în special dolari, în bancnote de 100 de dolari. Apoi, valuta era predată membrilor grupării, care acţionau în România, fiind plasată pe teritoriul ţării. Ei cumpărau ţigari netimbrate de la persoane fizice cu bani falşi,  apoi le revindeau.

Liderul grupării ce acţiona pe teritoriul României, I.I., 31 de ani din Caransebeş, a introdus în ţară mai multe bancnote de 100 de dolari contrafăcute, bani pe care intenţiona să-i plaseze unor comercianţilor de ţigări.

Marţi  a fost realizat flagrantul, suspectul fiind prins în momentul în care a plasat 10.500 de dolari în bancnote contrafăcute, din cupiura de 100 dolari. El a fost arestat pentru 29 de zile.

Poliţiştii susţin că în perioada 2009 - 2010 gruparea a introdus în România aproximativ 60.000 de dolari contrafăcuţi, dintre care o parte au fost puşi în circulaţie pe teritoriul ţarii, pe raza mai multor judeţe, o parte urmau a fi puşi în circulaţie, iar concomitent se încerca şi dezvoltarea unor pieţe de desfacere şi pe teritoriul altor state (Republica Moldova şi Germania).

În aprilie, au fost prinse în flagrant, pe raza localităţii timişene Lugoj mai multe persoane, având asupra lor suma de 35.000 de euro contrafăcuţi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite