Peste 18.000 de familii din Timişoara aşteaptă să-şi ia terenurile de sub case

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Timişoara propune un proiect de hotărâre prin care să se clarifice situaţia terenurilor de sub casele luate pe legea 112. Consiliul Local a mai aprobat un proiect similar, dar a fost atacat de prefectul de Timiş, Mircea Băcală. Acesta promite că de data aceasta nu va mai ataca.

În şedinţa de Consiliu Local de la sfârşitul acestei luni, aleşii vor pune în discuţie un proiect de hotărâre prin care terenurile de sub casele luate pe legea 112 să fie donate proprietarilor. În acelaşi timp, proiectul prevede ca terenurile aferente să fie vândute la preţul pieţei. „Vrem să clarificăm situaţia, dar şi să aducem bani la bugetul local”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu.

Consilierii locali au mai aprobat un proiect similar, dar prefectul l-a atacat şi a câştigat pentru că proiectul îl implica şi pe el. De data aceasta, prefectul susţine că nu va mai ataca decizia. „Am discutat cu domnul primar şi cu domnul secretar să nu implice Prefectura. Din punctul meu de vedere nu va fi atacată pentru că şi-o asumă Consiliul Local”, a spus Mircea Băcală. Prefectul a mai atras atenţia că s-ar putea să fie probleme din cauza Curţii de Conturi, întrucât terenurile de sub case nu pot fi donate, ci vândute la un preţ modic.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite