Peste 17.000 de timişoreni îşi serbează azi onomastica. Aproape 8.000 sunt „Gheorghe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creştinii ortodocşi îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Gheorghe. În Timişoara sunt mai bine de 17.000 de persoane care au acest nume sau derivate. În tradiţia populară, ziua de Sfântul Gheorghe este asociată cu urcarea oilor la munte. 

Primăria Timişoara a făcut publice datele statistice cu privire la persoanele care îşi serbează astăzi onomastica.

Potrivit cifrelor puse la dispoziţie de Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, în Timişoara sunt 17.243 de persoane care îşi serbează ziua de nume.

7.735 de Gheorghe

Dintre aceştia 7.735 au numele de Gheorghe, 3.624 – George şi 112 – Gheorghiţă. De asemenea, în Timişoara sunt 112 bărbaţi cu numele de Gheorghiţă şi 79 cu numele de Georgel.

Printre cei care îşi serbează onomastica de Sfântul Gheorghe este şi primarul Gheorghe Ciuhandu, împreună cu fiul său George.

De asemenea, un alt primar care îşi serbează onomastica este edilul de la Arad, Gheorghe Falcă. Un alt VIP sărbătorit în această perioadă este oficialul lui Poli Timişoara, Gheorghe Chivorchian. 

Ghiorghiţa şi Giorgiana

La femei, cel mai popular nume rezultat din Gheorghe este Geta, 2147 de persoane purtând acest nume. Aproape 2000 de timişorence se numesc Georgeta şi 1088 – Georgiana.

Sunt însă şi persoane cu nume mai puţin comun, cum ar fi Ghiorghiţa.

În Timişoara sunt 321 de persoane cu acest nume. De asemenea, unii părinţi au greşit probabil numele fetei şi din Georgiana a rezultat Giorgiana, fiind 258 de persoane de sex feminin cu acest nume. 

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite