Peste 1.200 de şoferi din Banat sunt judecaţi pentru infracţiunile rutiere comise în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de conducători auto au fost prinşi de poliţişti băuţi la volan, fără permis de conducere sau au provocat accidente de circulaţie mortale în anul 2009, procurorii adunând suficiente probe împotriva lor pentru ca să îi trimită în judecată.

Procurorii au trimis în faţa judecătorilor din Timiş, Caraş Severin şi Arad aproximativ 1.200 de şoferi care au comis infracţiuni rutiere, potrivit bilanţului pe anul 2009 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

Numărul şoferilor penali care au fost trimişi în judecată a crescut anul trecut astfel cu 150 faţă de anul 2008. Procurorii spun că majoritatea conducătorilor auto fie s-au urcat băuţi la volan, fie au produs accidente rutiere soldate cu pierderi de vieţi omeneşti.

Aproape jumătate dintre şoferii care trebuie să dea socoteală în faţa instanţelor de judecată sunt din Timiş.

Cel mai devastator accident din Banat de anul trecut a avut loc în Timiş, pe drumul care leagă Reşiţa de Timişoara. Şoferul, Claudiu Hauptmann, de 19 ani, care a ucis şase oameni, nu a fost trimis în judecată până în prezent, însă poliţiştii spun că ancheta este pe final.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite