Peste 100 de somaţii. Firmele de deszăpezire primesc amenzi infime pentru necurăţarea zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii îşi strâng zăpada din faţa imobilelor
Timişorenii îşi strâng zăpada din faţa imobilelor

Amenzile pentru necurăţarea zăpezii şi poleiului din faţa imobilului sunt usturătoare pentru timişorenii de rând. Amenzile sunt cuprinse între 500 şi 2500 de lei, în timp ce amenzile pentru firmele de deszăpezire sunt între 1260 şi 6000 de lei.

Agenţii de la Poliţia Comunitară au făcut controale zilele acestea pentru a se asigura că cetăţenii şi firmele respectă prevederile legale referitoare la curăţarea zăpezii şi a gheţii de pe trotuare. Astfel că, agenţii au aplicat peste 114 de somaţii şi avertismente persoanelor fizice, asociaţiilor de locatari, dar şi firmelor care nu respectă legea. Străzile în care s-au înregistrat nereguli sunt: Calea Martirilor, str. Bucureşti, str. Ion Ionescu de la Brad, Baba Dochia, Mircea cel Bătrân, str. C. Brâncoveanu. Imediat după avertismente, aproape toţi s-au conformat.

Potrivit legii, atât cetăţenii şi asociaţiile de locatari şi proprietari, cât şi reprezentanţii societăţilor comerciale sau ai instituţiilor sunt obligaţi să cureţe zăpada, gheaţa sau poleiul formate în faţa imobilelor de locuit sau în faţa magazinelor, pe trotuare. În caz contrar, aceştia riscă amenzi de la 500 la 1000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1500 la 2500 lei pentru persoanele juridice.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite