Periferiile Timişoarei sunt sub asediul apelor, iar în judeţ puhoaiele au revărsat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul de la Şag este aproape cuprins de ape
Podul de la Şag este aproape cuprins de ape

Patru cartiere mărginaşe ale Timişoarei şi alte două localităţi sunt ameninţate în continuare de forţa distrugătoare a apelor. Cu toate acestea, de la opt dimineaţa, mai multe utilaje au început să spargă drumul din faţa caselor din Ghiroda şi Giarmata Vii, în speranţa că apele vor fi potolite.

URMĂREŞTE AICI O GALERIE FOTO CU LUPTA DE AZI-NOAPTE ÎMPOTRIVA APELOR

Cum situaţia s-a agravat, edilii Timişoarei au decis să spargă două şosele. „Din păcate, foarte târziu am reuşit spargerea drumului. Acest lucru se putea face şi în urmă cu patru zile, dar unii nu au vrut. Apa este cel mai bun inginer şi ne arată cât de uşor putem fi înfrânţi", a spus Dorel Cădariu, primarul comunei Ghiroda.

Timisoara inundatie

În acelaşi timp, zeci de timişoreni din cartierul Ciarda Roşie s-au trezit cu ape în curţi. Nici cartierul Kuntz nu a scăpat de ape, curţile oamenilor fiind inundate.

Inundatie Timisoara

În judeţ, situaţia se agravează, râul Timiş revărsându-se în dreptul comunei Şag, unde mai multe case de vacanţă sunt la un pas să fie inundate. Dacă pe perioada verii, zeci de timişoreni se înghesuiau, în fiecare zi, să se bronzeze pe plaja „Monte Carlo", acum, locul nisipului a fost luat de ape. Întreg terenul de fotbal din apropiere este sub ape, doar poarta arătând că acolo, înainte de revărsarea apelor, se făcea sport.

image

Tot la Şag, baza de motocross a fost acoperită de mâl, doar două steaguri scăpând de ape. La Gătaia, râul Bârzava a ieşit din matcă, astfel că apa a ajuns pe drumul judeţean, dar circulaţia nu a fost blocată.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite