GALERIE FOTO Pericole la scăldat în râurile din Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi timişoreni aleg să facă baie în Bega sau Timiş, deşi este interzis. Timişorenii riscă să se înece din cauză că locurile alese de ei pentru îmbăiere nu sunt amenajate pentru acest scop.

Canicula din ultima perioadă i-a îndemnat pe mulţi dintre locuitorii oraşului de pe Bega să se răcorească prin orice mijloace, cel mai la îndemână fiind chiar canalul râului care traversează Timişoara. Chiar dacă unele zone, în special cele mai retrase de la marginea oraşului, pot părea locuri bune pentru scăldat, autorităţile susţin că de fapt sunt pline de riscuri. De altfel, atât oamenii legii, cât şi inspectorii sanitari, spun că îmbăierea în Bega sau în alte locuri neamenajate se face cu asumarea riscurilor de accident sau îmbolnăvire.

image

Click pentru imagini de la unul dintre locurile de scăldat

Unul dintre cele mai căutate locuri de îmbăiere „ilegală” este lângă Uzina de apă din zona Plopi. În fiecare sfârşit de săptămână mai călduros, zeci de localnici pot fi găsiţi acolo în ceea ce a devenit un fel de ştrand improvizat, oamenii adăugându-i chiar şi îmbunătăţiri de tipul unor trambuline. „Ne place aici şi vara venim în fiecare zi. Cred că apa este mai curată decât în ştrand pentru că e curgătoare şi nici nu trebuie să plătim bilet de intrare”, a spus Daniel, de 16 ani, din Timişoara. De cealaltă parte, poliţiştii locali care îi pot sancţiona contravenţional pe cei care se scaldă în Bega, conform unei hotărâri a Consiliului Local, spun că oamenii îşi asumă riscuri atunci când intră în apă.

Vegetaţie periculoasă
De-a lungul timpului, numeroase persoane s-au înecat pe raza oraşului, de multe ori din cauza nepriceperii sau neatenţiei, dar şi pentru că, spre exemplu, s-au încurcat în vegetaţia acvatică. „Scăldatul în Bega este interzis. În perioadele de caniculă mulţi cetăţeni fac baie în râu deşi este prezent pericolul de înec, nefiind amenajat, iar apa nu are calitatea necesară pentru îmbăiere. Practic, oamenii îşi asumă riscul. Poliţiştii locali, de cele mai multe ori, îi scot din apă şi îi atenţionează verbal, pentru că în general este vorba despre minori. Se pot aplica şi sancţiuni contravenţionale cuprinse între 300 şi 600 de lei”, a declarat Doru Spătaru, şeful Poliţiei Locale Timişoara.

În apele care nu au calitatea necesară pentru îmbăiere există şi riscul de îmbolnăvire. „Medicii recomandă scăldatul doar în piscinele, ştrandurile şi apele monitorizate”, a precizat Dana Şpac, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite