Pericol de inundaţii pe patru râuri din Timiş, astfel că apele riscă să reverse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi timişeni riscă să se trezească cu apa în case
Mulţi timişeni riscă să se trezească cu apa în case

Mobilizarea generală de prevenire a inundaţiilor continuă în judeţul Timiş. Cu toate că până acum apele râurilor nu au provocat mari pagube, gospodăriile fiind inundate de sistemul de canalizare care nu funcţiona, specialiştii trag un nou semnal de alarmă.

 Administraţia Naţională „Apele Române” a emis un nou cod de avertizare portocaliu. Astfel, ne putem aştepta la inundaţii pe cursurile inferioare ale râurilor Timiş, Bârzava, Bega şi Bega Veche. În urma noului cod, oamenii din oraşul Gătaia, cel mai expus la asaltul viiturilor, au început să consolideze digul de protecţie cu saci de nisip. Nici localnicii din comuna Şag nu stau liniştiţi. Aici, casele de vacanţă de pe marginea râului sunt la un pas să fie inundate.

„Avertizarea rămâne valabilă până astăzi, la ora 16.00. Dar avem semne că vor fi emise noi avertizări, mai ales că cele patru râuri au depăşit cotele de atenţie”, a spus Mircea Băcală, prefectul de Timiş. Chiar şi fără codul portocaliu, timişorenii din Kuncz şi Ciarda Roşie riscă să se trezească din nou cu apa în case, în aceste cartiere fiind revărsat surplusul de apă din Bega.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite