UPDATE Pericol de explozie la un vagon cu scurgeri de gazolină într-o gară din Timiş: trenul rapid Bucureşti- Timişoara e blocat în câmp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei autospeciale ale pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au izolat vagonul aflat în gara Remetea Mare.

UPDATE. Ora 9.40

După aproape o oră de la anunţarea scurgerii de gazolină, gara de la Remetea Mare a fost redeschisă. Pompierii şi angajaţii Conpet, firma de care aparţine garnitura, au reuşit să închidă flanşa-robinet de unde s-a scurs gazolina, iar circulaţia feroviară a fost reluată. Trenul marfar care a fost încărcată la Marghita şi trebuia să ajungă în localitatea Berbeteşti, din judeţul Gorj.

"Nu ştim din ce cauză a pornit scurgerea de gazolină. Acesta a fost descoperită de impegatul de serviciu. Noi am luat topate măsurile necesare pentru evitarea unor probleme. Am tras trenul în capătul staţiei, iar problema a fost remediată fără probleme", a spus Florin Pop, şeful staţiei de la Remetea Mare.


image

Specialiştii susţin că pericolul de explozie era puţin probabil. "Gazolina i-a foc foarte greu şi dacă este prelucrată. Acesta din containere nu sunt nici prelucrate", a spus unul din pompierii sosiţi la faţa locului.

"Nu ne-am speriat, doar că am pierdut o oră aiurea. Ne-au anunţat că există un pericol de explozie, dar nu cred că era necesar să ne ţină aici", a spus unul din călătorii din acceleratul Bucureşti-Timişoara. .

Gara de la Remetea Mare a fost evacuată o oră

Scurgerile de gasolină au fost observate de un angajat al gării din Remetea Mare (Timiş), după ce trenul cu 23 de vagoane a fost încărcat cu gazolină şi urma să plece spre Gorj.

Pompierii au trimis trei autospeciale ca să se asigure că nicio scântele nu ajunge la gazolina scursă, ca să nu se producă o explozie. Poliţiştii au evacuat gara de călători, iar trenul Bucureşti - Timişoara a fost oprit în câmp, fiind împiedicat accesul în gara din Remetea.



"O echipă de specialişti a firmei care transportat gazolina se deplasează spre Remetea Mare, pentru a anihila scurgerea şi pentru a remedia avaria survenită la vagonul cu gazolină", a declarat Emilia Benga, purtătorul de cuvânt al Inspectoraului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

Potrivit pompierilor, s-au scurs câteva zeci de litri de gazolină, printr-o supapă uitată deschisă a vagonului.

Pentru a evita o tragedie, vagonul cu probleme garnitura a fost trasă pe o linie moartă. De asemenea, pompierii au decis să oprească alimentarea cu energie electrică în Gara Remetea.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Marinela Apostolache, a anunţat că toate persoanele din gară, călători dar şi personalul CFR, au fost evacuate, iar perimetrul gării a fost izolat.



Pompierii sunt pregătiţi să intervină cu apă şi cu spumă.

Traficul feroviar a fost oprit şi este afectat trenul rapid Bucureşti - Timişoara, care a fost oprit înainte de Gara Remetea Mare. Acesta va putea circula abia după ce nu va mai exista un pericol de explozie.

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite