Timişoara: Pericol de explozie după un incendiu la o casă plină cu butoaie de motorină şi butelii (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Pericol de explozie după un incendiu la o casă plină cu butoaie de motorină şi butelii (GALERIE FOTO)
Timişoara: Pericol de explozie după un incendiu la o casă plină cu butoaie de motorină şi butelii (GALERIE FOTO)

Focul a izbucnit în jurul prânzului şi s-a extins la o locuinţă din cartierul Ciarda Roşie. Pompierii nu au stabilit cu exactitate cauzele incendiului, dar cel mai probabil este vorba de un foc lăsat nesupravegheat.

Locuitorii de pe strada Neajlov din Calea Buziaşului, cartierul Ciarda Roşie, au intrat în panică astăzi în jurul prânzului când zona s-a umpult de fum. Focul a izbucnit la o casă în care locuia o bătrână singură, în vârstă de aproximativ 60 de ani. Incendiul a pornit de la o magazie din spatele casei şi s-a extins rapid spre camerele în care locuia bătrâna.

În încercarea de a salva ce mai poate din casă, femeia s-a ars la mâini şi a fost dusă la Spitalul Judeţean pentru îngrijiri. „Am văzut fum care ieşea din casă şi am strigat şi la alţii, iar o vecină a anunţat pompierii”, a spus Gheorghe Lala, un vecin al femeii.
Până la sosirea echipelor de intervenţie, vecinii au încercat să stingă focul cu găleţi de apă şi furtune pe care le-au întins din curte. Focul a cuprins o anexă, o bucătărie de vară şi garajul.

Pericolul din garaj


Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au intervenit la incendiu cu patru autospeciale, iar ceea ce părea să fie o intervenţie uşoară s-a transformat într-una extrem de periculoasă. În casă, femeia avea patru butelii, care nu au explodat pentru că au fost scoase la timp, iar în garaj, fiul proprietarei ţinea mai multe butoaie şi canistre cu combustibil.

„Buteliile sunt folosite pentru că nu suntem racordaţi la gaz, iar butoaiele le ţin acolo că am o maşină şi am nevoie de motorină”, a spus Ludovic Vaş, fiul femeii, ajuns de urgenţă la faţa locului. „Cauzele incendiului nu au fost încă determinate. Din primele cercetări se pare că proprietara ar fi făcut ieri focul în curte şi a ars mocnit noaptea trecută, iar de acolo au sărit scântei”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Banat, Sindia Vlaia.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite