Pericol de inundaţii la Ghiroda şi Ciarda Roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apele au ajuns, anii trecuţi, în casele timişorenilor care locuiesc în Ghiroda
Apele au ajuns, anii trecuţi, în casele timişorenilor care locuiesc în Ghiroda

Din cauza problemelor cu canalizarea din cele două sate din imediata apropiere a Timişoarei, există posibilitatea ca subsolurile caselor şi animite curţi să fie inundate

Mulţi timişeni au rămas cu amintirile dezastrului din 2005, când ruperea digului de la Foeni a provocat cele mai grave indundaţii din zonă. Atunci, inspectoratele de urgenţă aveau dotări demne de Evul Mediu, iar primarii au reacţionat cu întârziere şi, de cele mai multe ori, prost.
Dacă mergem în aceeaşi manieră spre primăvară, nu sunt motive să ne îngrijorăm. Spre deosebire de 2005, când nu aveam nimic, acum ne-am dotat bine. Avem 41 de electropompe, 17 motogeneratoare, personal pregătit pentru intervenţii. S-au consolidat şi digurile, iar primarii ştiu ce au de făcut, există locuri pentru cazarea sinistraţilor”, a declarat Mihai Benga, şeful ISU Banat.

Rămân însă pericolele unor inundaţii la Ghiroda şi Ciarda Roşie, unde aproape în fiecare an sunt probleme din cauza înfundării canalizărilor. „Reţelele de canalizare se înfundă mereu, pentru că sunt neîngrijite. Astfel că pot apărea inundaţii locale, să intre apă în subsoluri şi curţi”, a avertizat Benga.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite