VIDEO Răsturnare de situaţie în dosarul taxelor de protecţie din Deta. Alexandru Ştefan, una dintre victime, a fost arestat GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa lui Alexandru Ştefan a fost percheziţionată aseară. Poliţiştii au căutat arme în locuinţa tânărului implicat în scandalul de luna trecută. Ei nu au găsit pistolul pe care tânărul l-ar fi scos în noaptea scandalului. Alexandru Ştefan va fi prezentat astăzi pentru arestare. Vezi video!

Update joi, ora 15 Judecătorii au emis pe numele lui Alexandru Ştefan un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Încărcătorul şi cartuşele, luate de la second-hand?!

ORA 22.12 "Încărcătorul şi cele două cartuşe au fost găsite în buzunarele unei haine vechi pe care le-am cumpărat de la un magazin second-hand. Totul este o înscenare. Nu am purtat niciodată haina şi nu ştiam ce e în buzunarele ei. Nu pot să vă spun cine mi-a făcut înscenarea, pentru că nu vreau să am probleme şi mai mari", a declarat Alexandru Ştefan. Potrivit acestuia, el nu l-a ameninţat niciodată pe primarul din Deta. Tânărul a fost dus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentat la Judecătoria Deta, cu propunere de arestare preventivă.

image

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA REŢINEREA LUI ALEXANDRU ŞTEFAN

Alexandru Ştefan are în acest moment un apărător din oficiu care consideră că găsirea cartuşelor şi a încărcătorului nu are nicio relevanţă din moment ce lipseşte pistolul.

ORA 22.00 Pe numele lui Alexandru Ştefan a fost emisă ordonanţă de reţinere pe 24 de ore.

ORA 21.25 În locuinţa lui Alexandru Ştefan au fost găsite un încărcător şi câteva cartuşe, însă până la această oră poliţiştii nu au reuşit să identifice pistolul tânărului.

"S-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Alexandru Ştefan, pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor", ne-a declarat Andreea Cinteză, de la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

Alexandru Ştefan riscă până la 15 ani de închisoare

Pedeapsa prevăzută de Codul Penal pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice este închisoarea de la unu la cinci ani, iar în cazul în care s-a tulburat grav liniştea şi ordinea publică, pedeapsa este închisoarea de la doi la şapte ani. În ceea ce priveşte nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, pedeapsa poate fi până la 15 ani de închisoare dacă se dovedeşte că arma a fost purtată fără drept într-un loc public.

Ştefan Alexandru nu a fost reţinut. Tânărul a fost "ridicat" din mall-ul din Timişoara, în timp ce se îndrepta spre Serviciul de Paşapoarte. Anchetatorilor le-ar fi fost teamă că Alexandru Ştefan ar putea pleca din ţară. El a fost transportat cu o dubă a poliţiei la Deta, unde, conform procedurilor, s-a început percheziţionarea casei acestuia, în prezenţa lui. Poliţiştii caută în special un pistol pe care Alexandru Ştefan l-ar fi folosit ca să-i intimideze pe ceilalţi participanţi la scandalul de la sfârşitul lunii trecute.

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": Timişoara a devenit ŢIGANIşoara. Românii sunt tocaţi!

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite