Pentru Robert Şerban, care a împlinit astăzi 40 de ani, “moartea” este un personaj pozitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai recent volum publicat de Robert Şerban, “Moartea parafină”, va avea loc mâine, la ora 18.00, la Teatrul Naţional din Timişoara. Evenimentul are loc la o zi după ce scriitorul a schimbat prefixul.

“Moartea parafină” a apărut în colecţia “Poezie” a editurii Cartea Românească. Cartea este scrisă anul trecut, în septembrie şi octombrie, în oraşul elveţian Winterthur, unde Robert Şerban a câştigat o rezidenţă literară. “Timp de un an, am şlefuit la ea, până am ajuns să fiu mulţumit. E o carte rotundă, sper, precum vârsta pe care o împlinesc cu o zi înainte de lansarea ei: 40 de ani”, a declarat Robert Şerban. Personajul principal al cărţii este moartea, însă nu unul negativ, ci unul care face ca viaţa să aibă sens şi frumuseţe.

Studentul de la Istoria Artei

Robert Şerban lucrează şi la un roman, pe care îl va scrie după ce va termina facultatea. Şi asta, pentru că scriitorul este student în anul III la Istoria Artei. “Tot timpul avem câte ceva de învăţat. Mi-a plăcut din tinereşe arta plastică, am făcut patru ani la o clasă special de arte, în Tr.Severin. Talent n-am avut, dar am rămas cu plăcerea de a privi şi cerceta arta”, a mai spus Robert Şerban.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite