Pensionarii se înghesuie să înveţe limba spaniolă ca să meargă la copiii lor căpşunari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii sunt ajutaţi de voluntari în descoperirea limbii spaniole
Pensionarii sunt ajutaţi de voluntari în descoperirea limbii spaniole

Chiar dacă au trecut de vremea studenţiei, 120 de pensionari din Timişoara s-au reapucat de şcoală. Bătrânii au învăţat déjà primele cuvinte în limba spaniolă. Gândul inediţilor studenţi este să meargă să îşi vadă copiii în Spania.

Peste 120 de persoane vârstnice au păşit în sala de curs pentru a urma cursurile de limbi străine şi de calculatoare pentru pensionari, derulat în exclusivitate cu ajutorul unor traineri voluntari. Seniorii au avut de optat între cursuri de limba engleză, franceză şi calculatoare, având entuziasm debordant. Pentru mulţi dintre ei, necunoaşterea limbilor străine şi a noţiunilor de bază în utilizarea calculatoarelor a constituit un adevărat handicap.


Cu sprijinul mai tinerilor dascăli, seniorii recâştigă încrederea în forţele proprii şi în capacitatea de a învăţa lucruri noi la o vârstă înaintată. "Pe lângă acumularea de cunoştinţe în domeniile alese, cursanţii au ocazia să lege noi prietenii, să socializeze şi să se informeze cu privire la activităţi ce li se adresează şi oportunităţi de voluntariat", explică organizatorii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite