Pensionar cu păr alb a stat de pază la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Pană este decis să-şi caute dreptatea în instanţă
Aurel Pană este decis să-şi caute dreptatea în instanţă

Fost militar, Aurel Pană s-a angajat la Regent Security ca şi agent de pază. Omul se luptă cu firma pe care o acuză de falsuri.

Pană a lucrat ca şef de tură şi dispecer al firmei de pază care are în grijă Spitalul Judeţean Timişoara, Spitalul Bega şi Clinica de Psihiatrie de pe Văcărescu. Bărbatul susţine că până la mijlocul lunii martie 2009 el şi alţi agenţi de pază, printre care un bătrân de 71 de ani şi unul cu pensie de handicap, au lucrat la firma de pază Sirius Bucureşti.

Când firma Regent Security a câştigat licitaţia pentru unităţile spitaliceşti, oamenii au reziliat contractul cu Sirius şi au trecut la Regent. „Am fost înşelaţi, toţi agenţii de pază încheind contracte de muncă în alb”, este concluzia trasă de Pană.

ITM i-a dat dreptate lui Pană


Acesta spune că, în baza contractului semnat, a început lucrul în martie 2009, pe un salariu de maximum 570 de lei pe lună. „Am solicitat în repetate rânduri contractele de muncă la reprezentanţii regionali ai firmei, dar mereu se motiva că nu au fost trimise de la Bucureşti, dar să nu ne facem probleme, că ele există”, a mai spus agentul de pază. Aurel Pană a făcut o serie de sesizări, iar în iulie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova i-a răspuns că a amendat firma pentru că nu a putut prezenta documentele de angajare. „Firma mi-a încheiat, din 01.06.2009, un contract de muncă sub semnătură falsă. Deşi l-a reziliat în noiembrie, am fost lăsat să îmi continui activitatea”, a explicat Pană, care susţine că nu şi-a luat banii din noiembrie.

Şefii îl acuză la rândul lor pe Pană de falsuri

Aurel Pană este hotărât să le facă plângere penală celor de la Regent Security pe care îi acuză de fals. Reprezentanţii societăţii susţin că Pană este „cârcotaşul” firmei. „S-au făcut controale, iar ITM a luat măsuri. Ce pot să vă spun este însă că domnul Pană şi-a depus demisia în urmă cu câteva zile”, a spus şeful punctului de lucru Timişoara al Regent Security, Mircea Novac. Acesta a mai spus că-i respectă dreptul de a merge în instanţă, dar că Pană nu este nici el străin de falsuri. „Nu a venit niciodată să discute cu mine. S-a erijat în lider al tuturor şi a făcut o petiţie în care a falsificat semnăturile colegilor”, a afirmat Novac. Aurel Pană susţine că şi alţi angajaţi ai Regent Security au ce povesti, dar că le este frică să nu-şi piardă joburile.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite