Timişoara: Drama lui Costel Busuioc zis Pavarotti din Banat: a fugit de acasă, a mâncat din gunoaie şi a ajuns cioban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cartea „Costel Busuioc”, publicată de scriitorul sibian Romeo Petraşciuc, Pavarotti din Banat dezvăluie o poveste impresionantă: la 14 ani a fugit de acasă din cauza sărăciei şi a ajuns să mănânce din gunoaie, dar şi-a câştigat existenţa prin ciobănit. În tot acest timp a refuzat să fure pentru a avea ce mânca.

Află mai multe detalii interesante despre Busuioc şi vezi primul reportaj TV, realizat în 2005, în care acesta este comparat cu Pavarotti: 


Aşa cum viaţa lui Costel Busuioc a ajuns subiect de carte, povestea lui Pavarotti din Banat se poate transforma foarte uşor într-un film de succes. S-a născut într-o familie săracă din Moldova, o familie cu opt copii, în care tatăl a ajuns să fie dus la canal de unde nu s-a mai întors, preferând să îşi părăsească familia.

Prima dramă a lui Costel Busuioc s-a consumat în copilărie. Un frate mai mic al său de şase ani a căzut într-o prăpastie, s-a ales cu o tumoră pe creier şi a rămas cu o boală urâtă. „Ştiu că a stat pe pat ani buni şi noi am avut grijă de el, noi fiind fraţii, în special fraţii”, povesteşte Busuioc în cartea sa.

Legat de piciorul patului


Rugat să povestească un moment din copilărie care l-a marcat pentru toată viaţa, Costel Busuioc a mărturisit un episod cutremurător: avea trei ani, iar părinţii nu puteau avea grijă de el şi l-au legat de piciorul patului. „Eram copil, mi-aduc aminte ca acum, nu am cum să uit. Aveam 3 ani şi intrase calul peste noi, copiii, în casă. Vă spun sincer! Eram singuri în casă, legaţi de piciorul patului. Părinţii nu aveau altă posibilitate de a se ocupa de noi. Aşa era situaţia....Atunci stăteam undeva lângă pădure. Dar îmi vine extrem de greu să vorbesc despre astfel de lucruri”, a spus Costel în cartea lui.

A fugit de acasă la 14 ani

În gimnaziu, Costel Busuioc a încercat în repetate rânduri să fugă de acasă, la oi sau la vaci, din dorinţa de a-şi ajuta familia. Artistul mărturiseşte că decizia de a fugi definitiv de acasă a fost cel mai greu moment din viaţa lui. Tot ce avea, era un ceas de mână pe care l-a vândut şi împreună cu încă un băiat a plecat spre Petroşani. Mâncarea cumpărată de pe ceas au terminat-o în câteva zile, iar Costel a ajuns să doarmă pe bănci, în Lupeni şi să mănânce din gunoaie. „Mergeam şi căutam pe la gunoi şi mâncam ce găseam pe acolo, pâine care mi se părea mai curată”, a mărturisit Costel. 

VIDEO: Primul reportaj de televiziune care l-a descoperit pe Costel Busuioc, realizat de TVR Timişoara, este prezentat online:









Urmăriţi astăzi timisoara.adevarul.ro pentru a afla alte noutăţi interesante despre cântăreţul bănăţean care a uimit lumea
.

Citeşte mai multe detalii despre drama lui Costel Busuioc, tânărul sărac din Banat care a câştigat un concurs de talente în Spania şi a devenit celebru, mâine în:

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite