Falsficatorii de carduri care au dat ţepe de 40.000 de lei au fost duşi la arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascaţii au intervenit pentru a-i aresta pe responsabilii pentru ţepele uriaşe
Mascaţii au intervenit pentru a-i aresta pe responsabilii pentru ţepele uriaşe

Bărbaţii de la care au fost confiscate 276 cărţi de credit blank, precum şi un dispozitiv pentru citirea datelor conţinute de banda magnetică a cardurilor bancare au fost filaţi de la începutul lui mai 2009.

Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au stabilit că gruparea era coordonată de doi fraţi, care au confecţionat la instrumente de plată electronică, precum şi dispozitive speciale de copiere a datelor de pe astfel de instrumente de plată, în speţă carduri.

Cei doi, cu ajutorul unui dispozitiv comandat de pe internet, au reuşit să copieze datele obţinute din clonarea de carduri pe carduri blank, iar alţi doi tineri au efectuat operaţiuni de extragere frauduloasă de numerar din bancomate.

Membrii grupării sunt suspectaţi că au acţionat în judeţele Timiş, Hunedoara, Bihor şi Arad, unde au montat pe bancomate dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare.

La data de 11 martie 2010, poliţişti au efectuat patru descinderi la locuinţele membrilor grupării. Astfel, în locuinţa fraţilor care coordonau reţeaua au fost identificate şi ridicate: un dispozitiv folosit pentru inscripţionarea benzilor magnetice ale cărţilor de credit, 276 cărţi de credit blank (nescrise), 12 cărţi de credit bancare emise pe numele unor cetăţeni străini, un dispozitiv confecţionat artizanal care se monta pe faţa bancomatelor şi folosit pentru citirea cardurilor bancare.

Până în prezent s-a stabilit că prejudiciul este de aproximativ 40.000 de lei. Poliţiştii i-au prezentat astăzi pe trei dintre falsificatri la Tribunalul Timiş, cu propunerea de arestare preventivă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite