Timişoara: Patru români şi un italian au dat ţepe nemţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane au fost reţinute ieri de procurorii timişoreni în mai multe locuri din oraş, după ce au vândut terenuri folosindu-se de promisiunea că viitorii proprietari pot să revândă pământul la suprapreţ.

Ei sunt acuzaţi că au câştigat 150.000 de euro. „Un alt membru al reţelei, un cetăţean italian, a fugit din ţară şi încercăm să dăm de urma lui. Am organizat patru percheziţii în locuinţele celor implicaţi, în Dumbrăviţa, Dudeştii Noi şi Timişoara”, a spus Mircea Andreş, procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara susţin că cei patru români, împreună cu cetăţeanul italian, abordau cetăţeni străini, de obicei nemţi, pe care îi ofertau cu terenuri din România. Viitoarele „victime” erau informate că au un client italian este interesat să cumpere terenuri în România, dar nu beneficiază de sumele necesare achiziţionării „pământurilor”. Membrii reţelei mai spuneau şi că terenurile sunt incluse în Planul Urbanistic General. Nemţii creduli înghiţeau momeala şi făceau achiziţia. La finalizarea tranzacţiei însă cumpărătorul italian dispărea. Procurorii vor decide dacă îi vor prezenta în faţa magistraţilor pentru a-i reţine pentru 29 de zile. Cei patru sunt acuzaţi de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite