Patron judecat pentru moartea unui copil care s-a electrocutat în bar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediu Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş din Palatul Dicasterial
Sediu Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş din Palatul Dicasterial

Administratorul unui bar din localitatea timișeană Sânmartinu Sârbesc a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Curții de Apel Timișoara pentru ucidere din culpă, după ce un copil de 14 ani s-a electrocutat și a murit în local. 

Dosarul în care a fost cercetat patronul barului, H.I.F., a fost în lucru inițial la Parchetul Judecătoriei Timișoara, dar ancheta a bătut pasul pe loc, astfel că procurorii de la Parchetul Curții de Apel Timișoara au preluat cauza si au finalizat dosarul, trimițându-l în judecată pe administratorul localului. Acesta este acuzat de ucidere din culpă după ce un copil aflat în bar a murit electrocutat din cauza unei prize defecte. „În cauză s-a constatat că inculpatul, în calitate de administrator al societăţii, deşi cunoştea că izolaţia electrică a vitrinei frigorifice aflată în interiorul localului pe care îl administra este defectă şi că priza de alimentare a acestei vitrine nu avea împământare, nu a luat nici o măsură în vederea remedierii acestor deficienţe”, arată un comunicat al Parchetului Curții de Apel. 

Potrivit procurorilor, copilul a atins cu mâna, simultan, o chiuvetă din oțel inoxidabil și o vitrină frigorifică,  a suferit un șoc electric și a murit. Totul se întâmpla în luna inuie 2008, iar ancheta a fost finalizată abia acum. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite