Patricia Corici, micuţa campioană de pe ringul de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patricia Corici
Patricia Corici

Tânăra timişoreancă are deja rezultate notabile la categoria sa de vârstă şi spune că nu vrea să renunţe niciodată la dansul sportiv, în ciuda dificultăţilor.

PROFIL
Născută. 12 mai 1998, Timişoara
Educaţie. Clasa a V-a la Liceul
Pedagogic „Carmen Silva”
Experienţă. Şase ani de dans

La 11 ani, Patricia a participat deja la peste o duzină de competiţii de dans sportiv. „Am început acum trei ani, la clubul de dans Magnum VRD. Acolo am avut un partener alături de care am obţinut rezultate bune”, a spus micuţa dansatoare.
Încă de la o vârstă fragedă, Patricia Corici a fost atrasă de sport, de mişcare. „Înainte am făcut balet, cinci ani, la doamna Ana Valkay, însă a trebuit să aleg între balet şi dans sportiv. Mi-a fost foarte greu, însă am ales dansul sportiv, pentru că îmi place mai mult. Am făcut doi ani în paralel balet şi dans sportiv, însă era foarte greu, mai aveam şi şcoala. Am făcut şi înot de la patru la şapte ani. Mi-a plăcut tot timpul să fac mişcare”, a spus ambiţioasa timişoreancă.

Ştie zece stiluri de dans
Dansul sportiv presupune cunoaşterea amănunţită a nu mai puţin de zece stiluri, împărţite pe două categorii. „Sunt două categorii de dans, latino şi standard, iar în total zece dansuri, câte cinci la fiecare. Latino cuprinde samba, cha-cha, rumba, paso doble şi jive, iar standard include vals lent, tango, vals vienez, slow fox şi quick step. Cele mai grele mi se par slow fox şi jive, iar cel mai mult îmi plac samba şi valsul lent”, a explicat Patricia.
„Am fost cam la cinsprezece competiţii până acum. Cam după un an de pregătire am participat la primul concurs. Sunt mai multe clase şi categorii de vârstă. Cea mai de jos clasă e «hobby», iar dacă acolo ai două podiumuri poţi să treci la clasa E. De la clasa E în sus există campionate, poţi să mergi în străinătate, la Cupa României şi la Campionatul României”, a detaliat tânăra dansatoare sistemul competiţional la dans sportiv.
Până acum, Pati, cum îi spun prietenii, a participat la concursuri în România şi în ţările vecine. „La clasa E am luat locul 1 la categoria 10-11 ani, la Campionatul României am luat locul trei la clasa latino şi locul cinci la standard. Am fost şi la concursuri în ţările vecine, la Belgrad şi Subotiţa, în Serbia şi la Kistelek, în Ungaria”, a spus Patricia.

Frumos, dar scump
Mama tinerei timişorence spune că o asemenea pasiune este greu de susţinut, şi nu doar din punct de vedere financiar. „E scump, pentru că, pe lângă orele de grup, pentru ca o pereche să aibă rezultate, trebuie făcute şi ore în particular, ceea ce înseamnă un cost suplimentar. Ţinutele, pantofii, toate deplasările, cazarea, masa, intrarea în concurs, toate sunt plătite de părinţi. Simplu nu e, nici pentru părinţi, nici pentru copii. Însă atâta timp cât o face cu pasiune, mergem mai departe, cât putem”, a spus Mariana Corici.

Întrebări şi răspunsuri

Un sfat pentru cineva care vrea să-şi dea copiii la dans modern?
Merită, nu neapărat pentru a face performanţă. E un sport frumos. Dezvoltă spiritul de echipă, socializezi cu copii şi practici un sport.

Cum te descurci cu disciplina impusă?
Nu-mi place să fac ce mi se impune. Dansul modern e un sport care cere disciplină, ce mi se spune să fac acolo fac, însă ce mi se spune pe acasă, nu prea fac.

Ce planuri de viitor ai, cât de departe vrei să mergi cu pasiunea pentru dans?
Vreau să continui până la cel mai înalt nivel. Aşa spun acum, vom vedea în viitor ce va fi. E greu şi cu antrenamente, şi cu şcoală, însă încerc să mă descurc.

Ce-i place
Spre deosebire de alţi copii din ziua de azi, calculatorul nu este principala preocupare a Patriciei. „Îmi place să dansez, să mă joc. Îmi mai place să mă uit la filme”, a spus micuţa.

Ce nu-i place
„Nu prea îmi place să fac teme, nu-mi place să mănânc legume sau prăjituri cu multă cremă, în afară de doboş. Şi nu-mi place să mi se impună lucruri”, a spus Patricia Corici.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite