Pasaj sub liniile de cale ferată de la Solventul şi pod nou peste Bega

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe aici se va construi noul pasaj subteran
Pe aici se va construi noul pasaj subteran

Primăria a comandat  studiul de fezabilitate pentru un proiect care va schimba circulaţia în zona Gării de Nord şi Solventul.

Vechea adminitraţie avea un proiect grandios în zona Solventul, care includea un pasaj suprateran imens, care începea din Ronaţ, traversa liniile de cale ferată, mergea pe lângă Solventul şi trecea peste canalul Bega. Proiectul era considerat prea costisitor, iar primarul Nicolae Robu a găsit o altă soluţie.

„Am hotărât ca în zona Solventul să facem un subpasaj, pe idee prezentată în campania electorală. Există o idee mai veche a fostei aministraţii, de a se face un suprapasaj uriaş, care să asigure trecerea spre liniile de cale ferată şi Bega. Analizând cum stau lucrurile, consultându-ne cu constructori, am ajuns la concluzia că este foarte costisitor, greu de realizat şi prin urmare e mai potrivit să trecem la treabă pe idee subpasajului. Pasajul se va face sub liniile de cale ferată, care va avea asociat un pod peste Bega. Avantajul este că toate lucrarea se pot face în etape”, a declarat Nicolae Robu.

Momentan este  în derulare studiul de fezabilitate, iar pentru obţinerea fondurilor, Nicolae Robu susţine că va marşa pe trei variante: fonduri europene, fonduri guvernamentale şi fonduri de la Primărie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite