GALERIE FOTO Pas greşit la Europenele U18 de baschet feminin: România - Grecia 52-63

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a pierdut pentru prima oară în cadrul Campionatului European de junioare U18, Divizia B, care are loc la Timişoara. Înfrângerea nu afectează, însă, parcursul echipei în continuare, echipa condusă de Dan Fleşeriu fiind calificată în faza a doua a grupelor.

Partida României cu Grecia a fost exact ceea ce se aştepta de la un astfel de meci, adică derby-ul Grupei A. Răsturnări de situaţie, coşuri spectaculoase, dar şi ratări monumentale au ţinut sala cu sufletul la gură până cu două minute înainte de final, când elenele s-au distanţat pe tabela de marcaj.

Cea mai bună marcatoare a Greciei a fost Spanou, cu 15 puncte, în timp ce de la gazde s-a remarcat Cristina Bigica, cu nu mai puţin de 28 de puncte. De altfel, românca conduce în clasamentul eficacităţii în turneu, urmată chiar de adversar de ieri, Artemis Spanou.

Regretele antrenorului

Dan Fleşeriu consideră că o doză mai mare de concentrare ar fi putut da altă turnură jocului. „Meciul s-a pierdut în ultimele în ultimele două minute, acolo au făcut ele diferenţa, au dat şi două coşuri norocoase. Dar a contat mult şi lipsa noastră de luciditate în atac, pe apărarea lor în zonă. Avem pregătite nişte atacuri destul de bune, dar nu dăm drumul la minge destul de repede. Nu e vorba de oboseală. A fost o inhibiţie exagerată pe atacul în zonă”, a spus antrenorul României după partida de aseară.

Acesta regretă faptul că nu a reuşit să învingă Grecia pentru a „regla conturile” în privinţa meciurilor directe. „N-am reuşit să ne luăm revanşa, şi acum doi ani, la U16, ne-au bătut în semifinale. Apoi am jucat câteva meciuri amicale cu ei şi le-am bătut aproape de fiecare dată, patru sau cinci la unu e raportul. Se dovedeşte că în meciurile oficiale trebuie să fii mult mai puternic în special din punct de vedere mental”, a declarat Dan Fleşeriu.

Prin victoriile din primele două partide ale turneului, cu Elveţia şi Portugalia, „tricolorele” şi-au asigurat deja calificarea în faza următoare. „Nu este nimic pierdut, mavem două meciuri în grupa următoare, vom juca cu Croaţia şi Danemarca şi trebuie să câştigăm. Cu Luxemburg este un meci în care sper să rulez toată echipa, să fie o partidă frumoasă, pentru că suntem calificaţi oricum. Îmi pare rău că am dezamăgit spectatorii şi n-am putut să le oferim o victorie. Sper să vină şi mai mulţi şi să ne ajute să câştigăm, pentru că a fost un plus pentru noi”, a mai spus tehnicianul echipei naţionale U18.

Partida România – Luxemburg se joacă astăzi, de la ora 18, la sala „Constantin Jude” din Timişoara. Miercuri este zi de pauză în turneu, iar de joi începe faza finală, cu două grupe de câte aptru echipe, apoi semifinale, ultimul act fiind programat duminică.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite