Timişoara: Partenerul alpinistul Coco Galescu s-a îmbolnăvit pe Himalaya şi a abandonat ascensiunea (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Grama a fost nevoit să coboară de pe munte, după mai multe zile în care s-a confruntat cu o răceală. Nici Galescu nu se simte tocmai bine, însă continuă ascensiunea pe vârful Pumori.

Alpinistul din Caransebeş, Cornel Galescu înaintează eroic pe muntelle Himalaya. Acesta continuă lupta pentru cucerirea în premiera românească a vârfului Pumori (7.161 m), în ciuda faptului că a rămas fără coechipier pe “acoperişul lumii”. Florin Grama, partenerul lui de ascensiune, nu a mai putut continua aventura, iar după mai multe zile în care s-a luptat cu răceala, alpinistul, care locuieşte în Statele Unite, a abandonat ascensiunea şi s-a întors în tabăra de bază.

Într-un mesaj trimis, astăzi, familiei, Galescu a anunţat că se pregăteşte să atace vârful Pumori. “Dacă mă ajută vremea şi sănătatea, în trei zile atac vârful”, a spus curajosul alpinist, aflat în tabăta 2.


 
Coco Galescu (foto) se află la peste 6.000 de metri încă din data de 11 octombrie, pentru o aclimatizare bună. Românii au rămas singuri pe traseu după retragerea expediţiilor din Germania şi Ucraina, iar de astăzi, în ziua a 22-a, Galescu a fost abandonat şi de coechipeirul său. Acesta a rămas doar cu bucătarul nepalez şi înaintează cu şerpaşii unui echipaj comerical din Canada, care plăteşte 100.000 de dolari, pentru această ascensiune.

image

De la 6.000 de metri spre vârf, traseul nostru arată ca o pânză de fierăstrău pe vertical”, avea să transmită Coco Galescu celor din ţară.

 Mai citeşte:

Timişoara: Alpinistul Coco Galescu este izolat pe "Acoperişul lumii"

Timişoara: Cornel Galescu are probleme mari în Himalaya

Timişoara: Alpinistul Galescu a plecat în Himalaya ca să protesteze pentru Munţii Banatului (GALERIE FOTO)

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite