Părintele francizei din România s-a retras de la Fornetti după trei operaţii la inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zoltan Panczel la inaugurarea Consulatului Onorific al Ungariei de la Timişoara
Zoltan Panczel la inaugurarea Consulatului Onorific al Ungariei de la Timişoara

Fornetti a fost sistemul de franciză numărul unu în România. Zoltan Panczel a renunţat la acţiunile sale în 2008, datorită problemelor de sănătate şi a devenit, anul trecut, consulul onorific al Ungariei la Timişoara.

Zoltan Panczel a vândut Fornetti România din cauza problemelor de sănătate cu care s-a confruntat în 2008, nicidecum datorită crizei financiare, cum s-a încercat să se speculeze la vremea respectivă. „Am luat această decizie înainte ca efectele crizei să se facă simţite în România, fără a fi motivat de considerente de business. În anul 2008, am suferit trei intervenţii pe cord. Prin urmare, am fost nevoit să renunţ la funcţia de director general al Fornetti România”, a declarat Panczel.



"Sunt mândru că am construit sistemul de franciză numărul unu"

image

Timişoreanul a păstrat funcţia de preşedinte al Consiliului Director până anul trecut, însă după ce a fost numit Consulul Ungariei la Timişoara a renunţat şi la acest mendat. „Sunt mândru că am construit sistemul de franciză numărul unu din România într-un timp record şi sper ca şi în continuare să aibă acelaşi succes pe care l-a avut sub conducerea mea. Pot să vă mai spun că experienţa şi cunoştinţele acumulate pe parcursul activităţii mele la Fornetti s-au materializat în teza mea de doctorat, <Managementul sistemelor de franciză>”, a mai spus Panczel.
Momentan este mai puţin implicat în activităţi economice, preferând să se dedice muncii în folosul comunităţii, pentru că, spune acesta, implică un nivel mai redus de stres.



„Investitorii sunt mai rezervaţi”

Zoltan Panczel a preluat funcţia de Consul Onorific la Timişoara, în 2009. „Funcţia de consul este onorană şi o preocupare semnificativă”, a mai mai spus Panczel. Pe lângă problemele de la consulat, Panczel este preşedinte al Asociaţiei Afacerilor Ungare în România, membru în guvernul Ordinului Cavalerilor de Malta, care funcţionează ca o entitate statală şi senator al Fundaţiei Austro-Maghiare.
Sunt preocupat de facilitarea pătrunderii capitalului românesc în partea de est a Ungariei, mai ales pentru investiţii în domeniul agricol şi alimentar. Din păcate, în această perioadă, în întreaga lume, investitorii tind să fie mai rezervaţi”, a mai declarat Zoltan Panczel.

Panczel îşi schimbă elicopterul

Zoltan Panczel a scos la vânzare elicopterul personal, pentru că doreşte să-l înlocuiască cu altul mai performant, tip Gazelle SA 34 (foto), care a fost deja comandat. „Elicopterul îmi este deosebit de util, având în vedere numărul mare de deplasări pe care sunt nevoit să le fac.



Chiar lăsând la o parte riscurile şoselelor şi calitatea lor variabilă, viteza de deplasare şi costurile scăzute de utilizare ale elicopterului îl fac un mijloc de transport mult mai eficient decât automobilul
”, a spus Panczel.

image
Elicopter Gazelle SA 34




 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite