Timişoara: Parcurile din Timişoara, fără bani şi protecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Parcurile din Timişoara, fără bani şi protecţie
Timişoara: Parcurile din Timişoara, fără bani şi protecţie

Consiliul Judeţean Timiş a retras statutul privilegiat al Grădinii Botanice iar Consiliul Local i-a luat banii Parcului Copiilor

Consiliul Local a aprobat ieri proiectul de rectificare a bugetului local al Timişoarei. Conform acestuia, Parcul Copiilor nu mai primeşte 4.500.000 lei ci doar 500.000 lei. Edilii au ajuns la concluzia că nu pot cheltui toată suma vehiculată iniţial, aşa că au decis să redistribuie banii. Cei 4.000.000 lei vor fi folosiţi pentru amenajarea a alte două parcuri, Bihor şi Bucovina. „Nu are sens să ţinem blocate 4.500.000 lei, le mutăm în altă parte în funcţie de necesităţile oraşului”, a explicat viceprimarul Adrian Orza.

Parcul Botanic nu mai e arie protejată

Cele opt hectare ale Parcului Botanic din Timişoara sunt libere pentru noi construcţii, întrucât, de azi înainte, grădina nu mai este arie protejată. Scoaterea din regim de protecţie a ariei protejate s-a făcut pentru că Parcul Botanic din Timişoara a fost înfiinţat prin plantări şi nu prin instalarea vegetaţiei în mod natural.
În 2005 Consiliul Judeţean Timiş a emis o hotărâre prin care, pe raza judeţului au fost identificate o serie de arii protejate, printre care se regăsesc Mlaştinile Murani, Pajiştea cu Narcise Băteşti, Lacul Surduc şi Parcul Botanic Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite